KROFNE IZ RERNE SA ŠEĆEROM I CIMETOM KOJE VAS VRAĆAJU U DETINJSTVO: Samo su ih BAKE ovako pravile
Krofne, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

recept

KROFNE IZ RERNE SA ŠEĆEROM I CIMETOM KOJE VAS VRAĆAJU U DETINJSTVO: Samo su ih BAKE ovako pravile

Recept ta krofne iz rerne sa cimetom i šećerom

Objavljeno:

Neka vam kuća zamiriše na krofne i cimet već danas. Pripremili smo za vas lak recept za krofne - bez mešenja testa, sastojci se pomešaju i izliju u kalup za krofne sa rupom, a mogu i u kalup za mafine. Uštedećete puno vremena, a dobiti vrhunsku poslasticu. Kada se krofne ohlade, uvaljajte ih u cimet i šećer i to je sve.

Sastojci:

  • 1 šolja brašna
  • 1/2 šolje šećera
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/4 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • 1 jaje
  • 2/3 šolje mlaćenice
  • 1 kašika ulja
  • 1/2 kašičice ekstrakta od vanile
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kašika cimeta
Krofne
foto: Profimedia

Recept za krofne sa cimetom i šećerom:

U jednoj posudi ubacite brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet i muskatni oraščič, pa promešajte. U drugoj posudi pomešajte jaje, mlaćenicu, ulje i ekstrakt od vanile, pa izlijte smesu za krofne u prvu posudu. Sjedinite sve sastojke, pa smesu izlijte u kalup za pečenje krofni. Svaku šupljinu napunite do 3/4. Pecite na 180°C oko 10-12 minuta. Ako niste sigurni da li su krofne pečene, zabodite čačkalicu u najdeblji deo - ako izađe čista, vreme je da ih izvadite iz rerne. Ostavite krofne da se ohlade oko 5 minuta, pa ih izvadite iz kalupa. Pomešajte šećer i cimet, pa uvaljajte krofne u tu smesu. Za prave ljubitelje slatkog testa predlažemo krofne sa čokoladom.

Bonus video: Recept za knedle

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.