ZBOG OVH GREŠKI PRILIKOM ZAMRZAVANJA VOĆA ONO DOBIJATE BLJUTAV UKUS: Domaćice, obratite PAŽNJU
Ilustracija, Foto: Profimedia

morate znati

ZBOG OVH GREŠKI PRILIKOM ZAMRZAVANJA VOĆA ONO DOBIJATE BLJUTAV UKUS: Domaćice, obratite PAŽNJU

Evo u čemu sve domaćice greše prilikom zamrzavanja i odmrzavanja voća

Objavljeno:

Pravilno zamrzavanje i odmrzavanje voća bitno je kako bi se očuvali kvalitet ukusa i korisni elementi.

Voće koje ne pojedemo, refleksno stavljamo i zamrzivač jer nam uvek treba za sokove, kolače ili torte. Prilikom zamrzavanja i odmrzavanja potrebno je da povedemo računa o nekoliko osnovnih stvari kako bi ove namirnice bile bezbedne za buduću upotrebu.

Maline, Kupine
foto: Profimedia

Prvo pravilo koje morate znati jeste da nikada ne zamrzavate jednom odmrznuto voće zato što će tako izgubiti korisne elemente. Takođe, izbegavajte pakovanja koja nisu predviđena za niske temperature. Ne trpajte velike količine voća u jednu kesu za zamrzivač, već rasporedite u nekoliko manjih ambalaža.

Još jedna česta greška jeste odmrzavanje voća na direktnoj sunčevoj svetlosti ili pod mlazom tople vode. Ukoliko to budete radili, ukus će biti znatno lošiji, a ispraćete i korisne vitamine i minerale. Najbolje bi bilo da voće koje želite da odmrznete stavite u frižider na nekoliko sati.

Takođe, pogrešno je mišljenje da je rok trajanja neograničen ako je voće u zamrzivaču. Voće poput trešanja može stajati u zamrzivaču od 8 do 12 meseci ako se pravilno zamrzne. Potrebno je da trešnje operete i uklonite koštice, a nakon toga da ih prebacite u kese za zamrzivač koje nikako ne treba da pretrpavate. Istisnite vazduh pre nego što uskladištite ovo voće.

Bonus video: Trik za pranje plastičnih posuda

00:59

ZLATNI TRIK ZA PRANJE PLASTIČNIH POSUDA: Ne morate da ih bacate, na ovaj način ćete SKINUTI NAJGORU MASNOĆU! (VIDEO)

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.