HLEB, SO I KAFA PRIVLAČ NOVAC U VAŠ ŽIVOT, A EVO I KAKO: Dobro obratite PAŽNJU na jedno MESTO u dnevnom boravku
Ilustracija, Foto: Gary Roebuck / Alamy / Alamy / Profimedia

stižu dolari

HLEB, SO I KAFA PRIVLAČ NOVAC U VAŠ ŽIVOT, A EVO I KAKO: Dobro obratite PAŽNJU na jedno MESTO u dnevnom boravku

Ove stvari privlače novac u vaš dom

Objavljeno:

Priznajmo sami sebi – svi smo barem malo sujeverni. U tome nema ničeg lošeg. Ljudi se od davnina koriste verovanjima (praznoverjima) kako bi sebi olakšali život ili dali objašnjenje za nešto što zapravo nije dokazano. Neka su zabavna i želimo da verujemo da će se zaista obistiniti, dok su neka, s druge strane, (blago rečeno) zastrašujuća. A kada je reč o novcu, želimo da verujemo samo u ona koja će ga privući, zar ne?

Znate sigurno verovanje da kada vas zasvrbi levi ili (ne daj Bože) desni dlan pa vas odmah kroz glavu prođe da ćete ili dobiti novac ili ostati bez njega? Baš to verovanje prisutno je već dugi niz godina u ljudskoj povesti i niko nije pronašao logično objašnjenje za njega. Ipak, verovanje postoji i duboko je ukorijenjeno u naše društvo. Neko, pak, povezuje svrab dlana uz osobu koja je pohlepna i ima neutoljivu želju za novcem. Takođe, postoji verovanje da, kada nas zasvrbi dlan, treba da se očešamo od drveni predmet i to će nam doneti sreću.

Dobijete li novac prvog u mesecu ili za vreme punog meseca, verovanja kažu da ste pravi srećnik ili srećnica. To znači da je moguće je da ćete imati više obilja u svom životu. Ako niste te sreće, možete se koristiti maštom pa za vreme punog meseca zamišljati da dobijate puno novca i to će, kako kažu verovanja, takođe privući novac.

pare
foto: MUP

Ako prospete kafu, ne brinite. To znači da vas očekuje nekakav novčani dobitak. Barem tako kaže narodno verovanje. To, naravno, „ne važi“ ako sami namerno prolijete kafu.

Da li i vi sakupljate kovanice na jedno mesto? Odlično! Puno kovanica na u, na primer, kasici ili tegli može privući velike količine novca u vaš život. Prema Feng šuiju, novac ćete privući ako metalni novac držite u kuhinji, dok ćete prema ruskom verovanju privući velike svote novca ako kovanice čuvate u ormaru ili u vrećicama raspoređenima po celoj kući.

Novac se, naravno, povezuje i s bojama. Zato je potrebno obratiti pažnju na novčanik koji nosite. Poželjno je da bude u crvenoj boji, jer je upravo ova boja poznata po tome što privlači bogatstvo, a neutrališe negativnu energiju. Prema drevnom verovanju Feng šuija, crvena privlači još više novca u život.

Verovali ili ne, postoj i verovanje da mrtva pčela u novčaniku privlači novac.

Tu su takođe i verovanja prema kojima možemo ostati bez novca. Tako, na primer, verovanje kažu da nikako ne okrećete hleb naopako jer bi moglo nestati novca u kući. A kada smo već kod hleba, ako ste sujeverni, nemojte ga pozajmljivati komšijama jer bi finansijska stabilnost iz vašeg doma mogla preći u njihov.

Takođe, ako želite da sačuvate novac, nemojte ni so da pozajmljujete drugima. Radije se pobrinite da vam džepovi ne budu izvrnuti i pocepani jer ćete i u tom slučaju izgubiti novac. I na kraju, ako ne želite da budete siromašni, pripazite da nikada ne ostavljate torbu na podu jer bi ti i to moglo da donese siromaštvo.

Bonus video: PEVAO SAM VOKALE ZA ALBUM LEPE BRENE, U DŽAKOVIMA SMO NOSILI PARE Đorđe David nema dilemu: Oni su mašina za novac!

00:45

PEVAO SAM VOKALE ZA ALBUM LEPE BRENE, U DŽAKOVIMA SMO NOSILI PARE Đorđe David nema dilemu: Oni su mašina za novac!

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.