STARE DOMAĆICE SAMO 1 SASTOJAK POPRSKAJU PO TUŠU I OSTAVE TAKO 30 MINUTA: Najbolje rešenje - buđ i kamenac nestaju
Foto: Printscreen/Instagram/cozyhomeambience

ribanje

STARE DOMAĆICE SAMO 1 SASTOJAK POPRSKAJU PO TUŠU I OSTAVE TAKO 30 MINUTA: Najbolje rešenje - buđ i kamenac nestaju

Stare domaćice ribaju tuš sa belim sirćetom koji poprskaju po njemu i ostave 30 minuta, a to je najbolje rešenje jer buđ i kamenac nestaju

Objavljeno: 11:28h

Čišćenje kupatila će vam od sada biti najlakši posao.

WC šolju su naše bake ribale na svoj način koji je i te kako koristan jer one najbolje znaju kako se uklanja prljavština i bakterije.

Ovaj 'prirodni proizvod uklanja kamenac s tuševa preko noći - bez ribanja. Umesto korišćenja neugodnih hemikalija, stručnjakinja za čišćenje preporučila je korištenje prirodnog sredstva prilikom čišćenja glave tuša.

Glave tuša sklone su ozbiljnom prljanju ako se često ne peru. Prljavština se može brzo da se skupi, naročito ako živite u području s tvrdom vodom.

Kamenac, sapun i ostaci od proizvoda za telo neki su od glavnih krivaca za nakupljanje naslaga oko prostora za tuširanje, a može doći i do nakupljanja buđi, ali oni se mogu lako očistiti prirodnim proizvodima i alatima.

Kupatilo
foto: Printscreen/TikTok/@radhauswife

Stručnjakinja za čišćenje podelila je kako korišćenje prirodnih rešenja kao alternative jakim hemikalijama ne samo da mogu uštedeti novac.PO

Laura Harnet, osnivačica proizvoda za ekološko čišćenje, rekla je da su prirodni proizvodi poput belog sirćeta bolji izbor za čišćenje tuša.

Ako možete skinuti glavu tuša, potrebno je ubaciti je u kantu ili umivaonik napunjen belim sirćetom. Zatim ga ostavite preko noći ili 30 minuta.

- Isperite glavu toplom vodom, a zatim istrljajte starom četkicom za zube kako biste uklonili svu buđ koja se uhvatila. Belo sirće je prirodni proizvod pa će biti dezinfikovana i blistavo čista. Ako se glava ne može ukloniti, možete upotrebiti istu metodu, ali umesto toga upotrebite plastičnu vrećicu napunjenu sirćetom i stavite je oko glave tuša pomoću elastične trake - savetuje.

Ribanje
foto: Printscreen/Tiktok/thebigcleanco

Soda bikarbona se takođe može koristiti za uklanjanje kamenca i prljavštine, treba je pomešati s vodom kako bi se napravila čvrsta pasta za uklanjanje tvrđih ostataka.

Kao poslednji korak, glavu tuša možete utrljati limunom kako bi izgledala kao nova. Ako nemate potrebne sastojke, oni se mogu jeftino kupiti, donosi Mirror.

(Espreso/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.