SRBI PRETERUJU SA GREJANJEM- ILI PRETERUJU ILI SE SMRZAVAJU: Ovo je IDEALNA TEMPERATURA koju preporučuju STRUČNJACI
Ilustracija, Foto: Profimedia

SAVET

SRBI PRETERUJU SA GREJANJEM- ILI PRETERUJU ILI SE SMRZAVAJU: Ovo je IDEALNA TEMPERATURA koju preporučuju STRUČNJACI

Ovo je idealna temperatura radijatora zimi

Objavljeno:

Kada dođu hladniji dani ovo je idealna temperatura grejanja u domu!

Iako i dalje tokom dana na koži možemo da osetimo temperature miholjskog leta, one tokom noći i jutra znaju da se spuste dole. Grejna sezona u Srbiji uveliko je počela. Oni koji nemaju centralno grejanje, moraju sami da podešavaju temperature, a često se dešava da ili preteraju sa istim ili naprave kontra efekat što može da se odrazi na zdravlje.

Prema Britanskoj bezbednosno- zdravstvenoj agenciji, boravak u nedovoljno ugrejanoj prostoriji može da nam navuče prehladu pri čemu smo više ranjivi od virusa. Takođe, tu spada i upala pluća. Najranjivije grupe građana su oni preko 65 godina, oni koji imaju hroniče bolesti, trudnice, mala deca.

Radijator, Grejanje
foto: Profimedia

Stručnjaci savetuju da je idealna temperatura oko 18 stepeni Celzijusa pogotovo u prostoriji u kojoj najviše boravite. Kada je reč o spavanju, prema istraživanjima idealna temperatura u spavaćoj sobi iznosi18.3 stepeni Celzijusa, kao i ona između 15 i 19 stepeni.

Takođe, vodite računa da s vremena na vreme provetravate prostoriju, ali i ne da držite non-stop otvorena vrata i prozore kako bi se toplota zadržala unutra.

Bonus video: JEDINI STANOVNIK ZAJEČARA KOJI JE UGRADIO SOLARNE PANELE! Osamdesetih među prvima uveo i podno grejanje, a evo o čemu još sanja

01:47

JEDINI STANOVNIK ZAJEČARA KOJI JE UGRADIO SOLARNE PANELE! Osamdesetih među prvima uveo i podno grejanje, a evo o čemu još sanja

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.