LINIJE NA DLANU NE SLUŽE SAMO DA PRORIČETE SUDBINU: Evo kako ih čitaju LEKARI, bez njih ne biste NI VODU PILI
Linije na dlanu, Foto: Printscreen/Pinterest/Lovethispic

pažnja

LINIJE NA DLANU NE SLUŽE SAMO DA PRORIČETE SUDBINU: Evo kako ih čitaju LEKARI, bez njih ne biste NI VODU PILI

Evo šta zapravo znače linije na dlanu

Objavljeno:

Linije na dlanu ne služe samo za proricanje budućnosti. One su tu i zbog puno ozbiljnijeg razloga i njihova uloga zapravo je vrlo važna.

Ruke i dlanovi deo su tela koji najviše koristimo, a kako bi se prilagodile svim radnjama za koje ih koristimo, držanje, rastezanje, dizanje, tipkanje, pisanje i druge, moraju stalno da menjaju svoj oblik.

Preciznije, koža koja ih prekriva mora se prilagoditi kompleksnim položajima, piše Zadovoljna.hr. Tu na scenu stupaju linije na dlanu.

Dlan
foto: Profimedia

Naime, te linije, zvane još i nabori i brazde, pomažu koži da se raširi i opet skupi zavisno o tome šta s rukama radimo te dele dlan na tzv. delove za savijanje.

Linije na dlanu pomažu koži da se savije preko dlana kada promenimo njegov oblik, recimo kada ruku skupimo u šaku ili kada savijemo ruke. Drugim rečima, kada ne bismo imali te linije, koža bi nam visila s dlanova.

Pogledajte pažljivo dlan svoje ruke i videćete da je svaka linija na mestu gde se dlan savija. Isto vredi i za linije na laktovima, kolenima, zglobovima itd. Linije koje nam drže kožu nastanu dok smo još u stomaku, oko 12. nedelje nakon začeća.

Debljina i broj linija na dlanu zavise o faktorima kao što su rasa i genetika.

Bonus video: Rame uz rame sa Draganom

00:07

Rame uz rame sa Draganom

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.