AKO ŽELITE DA SMRŠATE OVO JE NAJBOLJE VREME ZA RUČAK: Lekari otkrili kada nikako ne bi trebalo DA JEDETE
Odbijanje hrane, Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

pažnja

AKO ŽELITE DA SMRŠATE OVO JE NAJBOLJE VREME ZA RUČAK: Lekari otkrili kada nikako ne bi trebalo DA JEDETE

Važno je šta jedemo za ručak, ali treba uzeti u obzir i metabolizam i cirkadijalni ritam

Objavljeno:

Kada je reč o mršavljenju, znamo da je doslednost ključna, kao i priprema i planiranje obroka. Čak i vreme u koje doručkujemo, ručamo i večeramo ima ulogu. A ako ste se pitali kada je najbolji period za ručak, evo odgovora.

- Važno je šta jedemo za ručak, ali treba uzeti u obzir i metabolizam i cirkadijalni ritam, rekla je doktorka Reka B. Kumar za The Parade.

Ručak, Hrana, Krompir, Povrće
foto: PRINTSCREEN/YT/KAZAN

Ona ističe da je najbolje da se ruča između 10 i 14 sati, odnosno četiri do pet sati nakon doručka kada je nivo šećera u krvi stabilna. Drugim rečima, ako doručkujete oko 8 sati, ručak bi trebalo da planirate oko 12 ili 13 sati.

Nedavna studija Northwestern Medicine podupire ovu metodologiju, navodeći da vreme večere treba da sledi isti raspored kao i vaši raniji obroci, pazeći da između ručka i večere ne bude više od četiri do pet sati.

- Ako vam je međuobrok potreban da biste se zasitili do sledećeg obroka, kontrolišite veličinu porcije kako biste izbegli prejedanje. I pokušajte da pojedete nešto sa proteinima poput pola šoljice svežeg sira sa borovnicama ili šaku badema s nemasnim sirom, savetovala je doktorka.

Majke i snajke

48:00

MAJKE-I-SNAJKE-SE05-EP06

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.