STRUČNJAK OTKRIO KAKO SE PRAVE PALAČINKE BEZ OKRETANJA NA ŠPORETU: Od 1 ćete napraviti NEKOLIKO, pravo ČUDO
Palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/Najbolji domaci recepti

savet

STRUČNJAK OTKRIO KAKO SE PRAVE PALAČINKE BEZ OKRETANJA NA ŠPORETU: Od 1 ćete napraviti NEKOLIKO, pravo ČUDO

Ovim receptom ćete dobiti veću količinu palačinki, pa je možete prilagoditi svojim potrebama, predlaže Klix.ba

Objavljeno:

Čak i ako niste vešti u pravljenju palačinki, pomoću ovog recepta zbog kojeg nije potrebno ni da ih okrećete na šporetu, imaćete osećaj da ste već pravi stručnjak.

Palačinke su jedna od omiljenih poslastica u svetu, brzo se prave, lako umese i uglavnom nije potrebno da idete u prodavnicu jer sve sastojke imate kod kuće, pa su uvek dobra ideja kada se nekome u domu prijede nešto slatko.

Danas ih možemo pronaći u nekoliko verzija, od američkih koje su i kod nas postale trend, pa do onih klasičnih tankih ispunjenih pekmezom.

Ovim receptom ćete dobiti veću količinu palačinki, pa je možete prilagoditi svojim potrebama, predlaže Klix.ba.

Potrebno vam je:

Palačinke, Palačinke sa jagodama, Jagode
foto: Printscreen/ YouTube/ Deliziose ricette di Katrine

– 4 belanca – 4 žumanca – 800 grama brašna – 100 grama maslaca – 800 mililitara mleka – 150 grama šećera – 2 vanilin šećera – ulje za prženje

Priprema:

Mikserom umutite maslac, dodajte žumanca, pa naizmenično sipajte malo brašna i malo mleka. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite pripremljenu količinu brašna i mleka, kako vam se ne bi stvorile grudvice.

Umutite belanca u čvrst sneg i dodajte ih u prvu smesu, ali to radite postepeno. U posebnoj posudi izmešajte vanilin i obični šećer, a ukoliko volite da isprobate različite ukuse, umesto vanilinog šećera možete staviti rum šećer ili limun šećer. Trik za palačinku jeste u tome što se šećer dodaje dok je palačinka na tiganju, zbog čega testo dobije kremasti ukus.

Tiganj zagrejte na srednjoj temperaturi, ubrusom ga premažite, a potom prelijte smesom za palačinke. Palačinku pospite šećerom i čekajte dok se donja strana ne ispeče. Kada je palačinka gotova, umotajte je i slažite u posudu s poklopcem da bi ostala meka i glat

01:17

MUSAKA I ŠOPSKA SALATA KAKVU DOSAD NISTE PROBALI! Ukućani će obožavati ovaj recept, A GOTOVO ZA TILI ČAS

(Espreso/Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.