RENDANI KISELI KUPUS U TEGLI BEZ KONZERVANSA: Tradicionalna zimnica SRPSKIH seljaka - tegla puna zdravlja
Rendani kiseli kupus, Foto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

bruka kakav je!

RENDANI KISELI KUPUS U TEGLI BEZ KONZERVANSA: Tradicionalna zimnica SRPSKIH seljaka - tegla puna zdravlja

Ako želite da pripremite manju količinu kiselog kupusa, možete ga iseći i nožem, ali je preporučljivo koristiti poseban rende

Objavljeno:

Zimnica od rendanog kupuselog kupusa u tegli ima dva neverovatna stastojka, a to su dunja i jabuka zbog dodatne arome, opciono možete da ih izostavite. Takođe možete da prilagodite odnos soli prema svom ukusu. Pre pripreme, posudu ili bure treba dobro oprati.

Uživajte u pripremi rendanog kiselog kupusa po ovom receptu.

Sastojci

  • 20 kg kupusa
  • 800 g soli
  • voda
  • 1 dunja
  • 1 jabuka
  • 10 lovorovih listova
  • pola šake zrna bibera
Kiseli kupus
Kiseli kupusfoto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Priprema

Kupus operite, prepolovite i narendajte u činiji.Rendani kupus rasporedite u bure za kiseljenje. Ređajte ga gusto, sloj po sloj.Svaki sloj posolite i pritisnite batom dok ne primetite da voda curi.

Rendanje kupusa
Rendanje kupusafoto: Printscreen/youtube/Moj Kutak

Između svaka 2 - 3 sloja stavite krišku dunje i jabuke, biber u zrnu i lovorov list.Kada se bure napuni i pusti dovoljno vode, spreman je za kiseljenje.

Poslednji sloj rendanog kupusa prekrijte listovima kupusa, koje ćete posle ukloniti.Pokrijte kupus kesom vode ili kamenom i uverite se da nema dovoda vazduha.

Pakovanje u teglu
Pakovanje u teglufoto: Printscreen/youtube/Moj Kutak

Bure čuvajte na tamnom, ako je moguće toplijem mestu da biste ubrzali proces kiseljenja.

Posle nedelju, dve posudu premestite na tamno i hladnije mesto i ostavite da odstoji 3 - 5 nedelja.

Kiseli kupus u tegli
Kiseli kupus u teglifoto: Printscreen/youtube/Moj Kutak

Kada kupus dostigne željeni ukus, uklonite vreću vode ili kamen, površinske listove i rendani kupus poređajte u prethodno sterilisane tegle.

Čuvajte u frižideru ili na tamnom, hladnom mestu.

BONUS VIDEO:KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

02:49

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

(Espreso/mojazimnica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.