ZATRUDNELA JE SA ČUVENIM KOLEGOM U 26. GODINI, PA JE BILA NATERANA NA JOŠ GORU STVAR: Vrištala je od BESA kad je...
Džoan Kolins, Foto: Profimedia

šokantn

ZATRUDNELA JE SA ČUVENIM KOLEGOM U 26. GODINI, PA JE BILA NATERANA NA JOŠ GORU STVAR: Vrištala je od BESA kad je...

Kolins je istakla da bi joj dete sigurno uništilo njenu karijeru jer su šezdesete bile "mračni dani za žene i devojke"

Objavljeno:

Slavna glumica otkrila je u svojim memoarima "Behind the Shoulder Pads" koji su nedavno objavljeni, sa čime se suočavala u karijeri, kako su se moćnici u Holivudu ophodili prema glumica, a ispričala je i da je abortirala sa 26 godina, pa navela razloge te odluke.

"Holivud se jako promenio jer su ga uglavnom preuzele korporacije, a korporacije su te koje sada prave filmove. Svaki film ima neku poruku, a meni je dosta poruka", rekla je Džoan Kolins za New York Post pa prokomentarisala film "Barbie" sa Margo Robi u glavnoj ulozi:

"Mislim da je Robi sjajna i da su svi glumci bili dobri, ali nisam bila oduševljena. Ali, ipak, vremena su se promenila... To je ono što mladi danas žele, pretpostavljam".

Džoan Kolins je u svojoj knjizi pisala o seksualnom uznemiravanju kojem je bila izložena - otkrila je i da ju je Merilin Monro upozoravala na "holivudske vukove". Naročito je izdvojila Derila Zanuka, potpredsednika produkcije "20th Century Fox".

Džoan Kolins
foto: Cat Morley / Avalon / Profimedia

"Pušio je cigare preko puta mene, rekao je: "Nisi imala nikoga dok nisi našla mene, dušo. Ja sam najveći i najbolji i mogu celu noć". Bila sam toliko šokirana, pa sam samo otrčala natrag na set", napisala je glumica.

Džoan Kolins (90) otkrila je čitaocima i da je u 26. godini abortirala nakon što je zatrudnela u vezi sa tadašnjim verenikom Vorenom Bitijem. "Trudna? Kako se to dogodilo?" pitao ju je. Odgovorila mu je sarkastično: "Batlerovo je. Ili je možda u pitanju bezgrešno začeće". "Ovo je strašno", poručio je.

Džoan Kolins
foto: Printscreen Instagram/joancollinsdbe

Kolins je istakla da bi joj dete sigurno uništilo njenu karijeru jer su šezdesete bile "mračni dani za žene i devojke". Abortus je tada skoro svuda u SAD bio protivzakonit. Bojeći se da će završiti na loše skrivenoj klinici, Biti ju je odveo u ordinaciju bivšeg hirurga u Nju Džerziju. Tog jutra kada je bio zakazan zahvat, ona je želela da odustane.

"Dušo, ne možemo. Ne možemo to da uradimo... Dete bi nam sada oboma uništilo karijere. Znaš da bi bilo tako", rekao joj je. Glumica je napisala da je vrištala od bes kada je 2022. Vrhovni sud SAD ukinuo ustavno pravo na pobačaj.

Džoan Kolins ima troje dece i četvoro unučadi. "Da sam imala dete u 20-ima, ne bih imala karijeru", poručila je.

00:36

Među prisutnima je bila glumica Anica Dobra

(Espreso/blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.