OVAKVA ŠUBERTOVA TORTA BRIŠE SVE POSTOJEĆE SA GLAVNOG MENIJA: Gosti PADAJU U TRANS kad probaju, reči su SUVIŠNE
Šubertova torta, Foto: Prinstcreen/Youtube/ Mama Buba

preukusna

OVAKVA ŠUBERTOVA TORTA BRIŠE SVE POSTOJEĆE SA GLAVNOG MENIJA: Gosti PADAJU U TRANS kad probaju, reči su SUVIŠNE

Tradicionalna torta od nekoliko sastojaka ne iziskuje previše vremena, te je idealno rešenje u slučaju da se najave iznenadni gosti.

Objavljeno:

Čokoholičari širom sveta jednoglasno će se složiti da je ovaj kolač pravi vizuelni i ukusni užitak!

Tradicionalna torta od nekoliko sastojaka ne iziskuje previše vremena, te je idealno rešenje u slučaju da se najave iznenadni gosti.

Njeno bogatstvo i slojevita struktura privlače sve one koji su spremni da se prepuste rafiniranom zadovoljstvu.

Potrebni sastojci za kore i fil:

250 g maslaca

300 g šećera

9 celih jaja

4 žumanca

100 g mlevenih badema

100 g mlevenih oraha

20 g mlevenog keksa

80 g strugane čokolade

125 ml slatke pavlake

pekmez od kajsija

Potrebni sastojci za preliv (ganaš):

200 g fine čokolade za kuvanje

150 ml slatke pavlake

Način pripreme:

Za početak je potrebno da pripremite dublju posudu u kojoj ćete umutiti maslac, 4 žumanca i 70 g šećera. Podesite vaš mikser na najjaču brzinu i mutite dok smesa ne postane homogena i glatka. Nakon toga, u posudu ubacite i samlevene bademe i struganu čokoladu, pa ponovo umutite sastojke.

U posebnu činiju odvojite 4 belanca pa ih ulupajte u čvrst sneg. Tako pripremljenu penastu smesu ubacite u prethodnu dublju posudu, pa špatulom nežno umešajte sastojke.

Testo prebacite i ravnomerno rasporedite u podmazan okrugao kalup, pa ga pecite u rerni na 180 °C između 30 i 40 minuta – odnosno dok ne primetite da je kora dobila karakterističnu zlatnu nijansu.

Za pripremu druge kore potrebno vam je jedno jaje, 4 žumanceta i 100 g šećera. Ove sastojke ubacite u posudu i dugo mutite električnim mikserom, a kada se sastojci sjedine u glatku smesu, dodajte i samlevene orahe i 20 g keksa. Kao i u prethodnom slučaju, ulupajte zasebno 4 belanca, pa ih pažljivo pomešajte sa ostalim sastojcima.

U prethodno podmazan okrugao kalup (istih dimenzija) izlijte testo i pecite ga na 180 °C između 30 i 40 minuta.

Kada se kore ohlade, isecite ih horizontalno na nekoliko delova (kao na više listića).

Fil za Šubert tortu pravi se od 100 g šećera, 4 žumanca, 125 ml slatke pavlake i malo ekstrakta vanile. Umutite sastojke, a potom ih prebacite u šerpu i kuvajte na najslabijoj vatri, tj. dok se namirnice ne zgusnu. Ohladite smesu i sjedinite je sa ostatkom maslaca, koji ste prethodno umutili s malo šećera. Ključno je da mutite dok ne dobijete glatku smesu, bez gromuljica.

Na tacnu za serviranje postavite prvu koru sa bademima i čokoladom, premažite je pekmezom, a potom i kremom. Na to položite drugu koru od oraha koju ćete isto premazati pekmezom od kajsija i filom. Ponovite postupak dok ne ostanete bez kora.

Za kraj, prelijte kolač čokoladnom glazurom koju ste napravili od 200 g čokolade za kuvanje i 150 ml slatke pavlake. Desert ohladite u frižideru kako bi bio kompaktniji za sečenje.

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso/tosamja.media)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.