ISPECITE KESTEN KOD KUĆE I PREPSUTITE SE JESENJIM ČARIMA: Ukusniji i ZDRAVIJI od kupovnog - a miris kao iz BAJKE
Kestenje, Foto: Profimedia

MIRIS JESENI U VAŠEM DOMU

ISPECITE KESTEN KOD KUĆE I PREPSUTITE SE JESENJIM ČARIMA: Ukusniji i ZDRAVIJI od kupovnog - a miris kao iz BAJKE

Sezona peckanja i prodaje kestenja po ulici je uveliko u toku, a ovako ćete lako pripremiti vašu omiljenu jesenju poslasticu u vašem domu

Objavljeno:

Jedan od najlepših simbola jeseni je sigurno onaj omamljujući miris kestena koji se širi ulicama i trgovima.

Svaki grad poprimi nostalgičan šmek uz ovo zanimljivo drvo od kog se pravi i pire, a mi vam dnosimo savete kako da uživate u čariam jeseni u udobnosti vašeg doma.

Najbolje rešenje su mikrotalasna i roštilja, ali ako ih nemate lako možete da pečete kestenje i u rerni, kao i na šporetu.

Kesten, Kestenje
foto: Profimedia

Na šporetu

Ako se odlučite da pečete kestenje na šporetu, najbolje je da izaberete plitak pleh sa rupicama (on se često koristi i za pečenje testa za picu). Takođe, kestenje možete da pečete i u tiganju, a prvom ih zasecite nožem po površini kako bi se lakše otvorili.

U rerni

Za pripremu u rerni kestenje prethodno zasecite na površini, a zatim potopite u vodu nekih 10 minuta. Zatim i stavite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 250°C dok ne budu gotovi.

Kesten, Kestenje
foto: Profimedia

Kuvanje u šerpi

Za koju god termičku obradu da se odlučite, najbitnije je da kestenje zasečete na vrhu. Stavljaju se u hladu i posolenju vodu i kuvaju od pola sata do sat vremena.Ako volite kesten pire, evo kako možete napraviti domaći.

U mikrotalasnoj

Možda je mikrotalasna najlakša opcija ako želite brzo i lako da ispečete kestenje. Naravno, prvo ih zasecite po površini, ubacite u posudu sa vodom, poklopite tanjirom, a onda ih ubacite u mikrotalasnu na najjače. Gotovi su za nekih 5 minuta.

Na roštilju

Ako imate roštilj na terasi ili u dvorištu, uspećete da ispečete savršeno kestenje. Kao i obično zasecite kestenje na vrhu, pa ih posložite na alu foliju na kojoj ste napravili rupice. Ispecite na roštilju.

BONUS VIDEO:STAVILA JE KESTEN U TEGLU I OSTAVILA PREKO NOĆI! Ono što je dobila koristićete svake NEDELJE! Super caka (VIDEO)

00:15

STAVILA JE KESTEN U TEGLU I OSTAVILA PREKO NOĆI! Ono što je dobila koristićete svake NEDELJE! Super caka (VIDEO)

(Espreso/krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.