NIKAD UKUSNIJU SALATU NISU JELI: Srpkinja stavila OVO umesto ŠUNKE u MIMOZU i cela porodica se ODUŠEVILA (RECEPT)
Mimoza, Foto: Printscreen/Youtube/Pivokosa

prijatno

NIKAD UKUSNIJU SALATU NISU JELI: Srpkinja stavila OVO umesto ŠUNKE u MIMOZU i cela porodica se ODUŠEVILA (RECEPT)

Originalni recept za mimoza salatu sa tunjevinom

Objavljeno:

Kreće sezona slava, ova salata biće "must have" na vašoj slavskoj trpezi. Mimoza sa tunjevinom unesto šunke oduševiće sve koji jue budu probali. Srpska domaćica otkrila je recept koji je oduševio sve koji su je probali!

Sastojci:

  • 2-3 srednja krompira
  • 2-3 šargarepa
  • 200 g tvrdog sira
  • 500 g tunjevine
  • 8 jaja
  • 4 mlada luka
  • 2 kisela krastavca
  • 1 veza mirođije
  • 1/2 šolje majoneza
Mimoza
foto: Printscreen/Youtube/SerpicaNet

Priprema: Skuvajte krompir sa ljuskom i šargarepu koju ste prethodno oljuštili. Ostavite da se povrće ohladi, pa izrendajte, ali prvo skinite ljusku sa krompira. Jaja takođe skuvajte, pa odvojite belanca i žumanca i izrendajte. Stavite u posebne činije, a u treću dodajte rendani sir i rendana belanca i dodajte dve kašike majoneza i jednu kašiku mirođje, pa sjedinite. Krompir dodajte dve kašike majoneza, kao i jednu kašiku seckane mirođije. Začinite po želji i dobro sjedinite. U posudu sa šargarepom dodajte jednu kašiku majoneza i začine, pa lepo sjedinite. U četvrtu posudu stavite tunjevinu koju ste procedili, pa dodajte 3 kašike majoneza, jednu kašiku seckane mirođije i 2 seckana mlada luka. Posolite i pobiberite i sve lepo promešajte. Za ređanje salate koristite kalup za torte sa obručom koji može da se skine. Premažite kalup uljem i prvo poređajte krompir i lepo poravnajte. Zatim poređajte smesu sa tunjevinom, a onda pospite kisele krastavce i preostala 2 mlada luka koji ste iseckali. Posle toga ide sloj šargarepe, a zatim i rendani sir sa belancima. Pospite žumancima, pa premažite majonezom i pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru sat vremena, a najbolje preko noći. Ujutru ukrasite preostalim žumancima.

Bonus video: Recept za knedle

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso/SDtvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.