PROFESOR OTKRIO DA LI SMETE DA PIJETE KAFU KADA STE BOLESNI: Od sad ćete dvaput razmisliti o KUVANJU, evo šta TVRDI
Kafa, Foto: Printscreen YouTube/Traditional Beauty Tips

paŽnja

PROFESOR OTKRIO DA LI SMETE DA PIJETE KAFU KADA STE BOLESNI: Od sad ćete dvaput razmisliti o KUVANJU, evo šta TVRDI

Međutim, kada je kafa u pitanju, vruća priroda napitka nije dovoljna da ga učini potpuno pozitivnom opcijom napitka kada ste bolesni – a postoji niz razloga zašto

Objavljeno:

Razne studije pokazuju da topli napitci mogu pomoći u privremenom ublažavanju simptoma kao što su curenje nosa i bol u grlu. Osim toga, ne može se poreći da je topla šolja u vašim rukama utešna dok se borite protiv virusa.

Međutim, kada je kafa u pitanju, vruća priroda napitka nije dovoljna da ga učini potpuno pozitivnom opcijom napitka kada ste bolesni – a postoji niz razloga zašto.

Kafa vas drži budnim, ali vašem telu je potreban odmor kada je bolestan.

"Dakle, kofein je stimulans i iako verovatno neće imati nikakvog uticaja na kliničke tokove, bilo prehladu ili grip, stimulativna priroda kofeina može biti kontraproduktivna", rekla je Suan Hasig, vanredni profesor sa Univerziteta u Nju Orleansu.

Temperatura, Groznica, Virus gripa, Virus, Bolest, Prehlada
foto: Profimedia

Kada se nosite sa virusnom infekcijom, jedna od stvari koje zaista morate da uradite je da se dobro odmorite. Spavanje pomaže vašem telu da se oporavi od ovih virusa, a budući da kafa treba da vas drži budnim, može otežati san koji vam je potreban.

Isto važi i za energetska pića, koja često sadrže više kofeina nego šoljica kafe.

"Previše kofeina može biti loše za vas bez obzira na to da li ste prehlađeni ili ne", kazala je profesorka.

Osim toga, kafa može uznemiriti vaš želudac. Kao što je gore spomenuto, ljudi s određenim sezonskim bolestima možda neće hteti da konzumiraju nešto što povećava njihovu nelagodu u stomaku.

"Neke od ovih infekcija, ne toliko prehlada, već grip, ponekad mogu uzrokovati i gastrointestinalne simptome, a pogoršanje celog tog sistema od želuca do creva jednostavno nije dobra ideja", dodaje.

Dakle, ako imate uznemiren stomak i istoriju problema sa stomakom izazvanim kafom, možda biste želeli da preskočite jutarnju šoljicu.

Sve u svemu, popiti skromnu količinu kafe kada ste bolesni je verovatno u redu.

07:54

KAFA SA IVANOM JORDAN: Kada popijem jednu, kao da sam popila rakijicu

(Espreso/najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.