STAVITE OVU TEČNOST U KISELE KRASTAVČIĆE I STAJAĆE DO SLEDEĆE SEZONE BEZ VINOBRANA: Nećete se TROVATI, a i ŠTEDITE
Ilustracija, Foto: Profimedia

savet

STAVITE OVU TEČNOST U KISELE KRASTAVČIĆE I STAJAĆE DO SLEDEĆE SEZONE BEZ VINOBRANA: Nećete se TROVATI, a i ŠTEDITE

Kiseli krastavčići sa sirćetom, recept koji morate da imate

Objavljeno:

Kiseli krastavčići se podrazumevaju kada se pravi zimnica. Kada jednom isprovate ovaj recept nećete se više vraćati na stari!

Sastojci:

  • 1 kg krastavaca
  • 400 ml vode
  • 400 ml sirćeta
  • 3 kašike soli
  • 2 kašike šećera
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice semena komorača
  • 1 kašičica bibera u zrnu
  • 1 crvena paprika
Krastavci
foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

Priprema: Dobro operite krastavce, pa u šerpu sipajte vodu, sirće, so i šećer. Kada tečnost proključa ostavite da se ohladi. U sterilisane tegle dodajte seckani beli luk, seme komrača, biber u zrnu i seckanu papriku. Dodajte i krastvace i prelijte ohlađenom tečnošću. Zatvorite tegle i ostavite na hladnom i tamnom mestu minimum nedelju dana, a nakon toga možete da ih jedete.

Bonus video: Evo kako da vam zimnica traje i do tri godine

02:49

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.