HTEO DA SAZNA VIŠE O OCU, PA URADIO DNK TEST: Usledio je ŠOK, ono što je saznao zaledilo mu je KRV U ŽILAMA
Muškarac, Foto: Profimedia

šok

HTEO DA SAZNA VIŠE O OCU, PA URADIO DNK TEST: Usledio je ŠOK, ono što je saznao zaledilo mu je KRV U ŽILAMA

Sve se promenilo u žiovtu ovog momka kada je odlučio da sazna pravu istinu o ocu

Objavljeno:

Muškarac iz Australije je verovao da je njegov otac odrastao u sirotištu u Čikagu, a onda je uradio DNK test i otkrio mračnu prošlost kakvu nije mogao ni da zamisli.

Endrju, koji nije želeo da otkrije pravo ime, govorio je za BBC podkast “The Gift”. Objašnjava da nije znao previše o ocu, službeniku prodaje po imenu Džon Dejmon, koji je umro 2010. Međutim, sve se promenilo nakon testa.

DNK, DNK test, Struktura DNK
foto: Profimedia

Čovek je prvo saznao da je pravo ime njegovog oca Vilijam Lesli Arnold. On jeste bio siroče, ali zato što je sa 16 godina ubio roditelje i sahranio ih u dvorištu kuće.

Arnold je bio ”uzoran zatvorenik“ narednih osam godina, prema izveštaju kancelarije šerifa iz 2023, prenosi Jutarnji.hr.

Ali, tokom 1967. je pobegao iz zatvora i uspešno izbegavao ponovno hapšenje do kraja života. Na kraju se skrasio i dobio decu s drugom ženom, Endrjuovom majkom.

Zatvor, Zatvorenik, Lisice, Hapšenje
foto: Profimedia

Porodica se preselila u Australiju gde Endrju sada živi.

Slučaj je ostao nerešen sve dok Endrju, inspirisan TV emisijom o DNK testiranju, nije odlučio da sazna više o očevoj strani porodice.

Tako je ustanovljeno da je sin begunca od zakona kojeg američka policija traži već 50 godina!

On ističe da nije ljut na oca jer ”ljudi mogu da se promene”.

“Mislim da nikada nisam osetio bes prema njemu, pošto sam saznao istinu. Ovo je neobična situacija jer se radi o teškom zločinu. Dve osobe su izgubile život, a ostali su zbog toga doživeli veliku traumu. Ali, osoba koju sam poznavao bila je potpuno drugačija”, rekao je Endrju.

Govoreći o karakteru oca, kazao je:

“Nikada ga ne bih opisao kao nasilnog. Bio je veoma inteligentan i podržavao me u svemu. Ponekad me je previše ohrabrivao. Dakle, znam da se čovek može menjati i pretpostavljam da su događaji iz prošlosti bili deo, da tako kažem, ’savršene oluje’”, objasnio je.

Džef Briton, bivši istražitelj u zatvorskom sistemu Nebraske, koji je radio na slučaju između 2004. i 2013, rekao je da se Arnold u suštini "rehabilitovao".

04:43

DNK analiza je sto odsto sigurna

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.