EVO KAKO SE PRAVILNO KUVA TESTENINA: Svi prave istu grešku CEO ŽIVOT, vreme je da se SAD nauči jednom zasvagda
Testenina, Foto: Profimedia

obratite pažnju

EVO KAKO SE PRAVILNO KUVA TESTENINA: Svi prave istu grešku CEO ŽIVOT, vreme je da se SAD nauči jednom zasvagda

Ako testeninu kuvate u vodi, proverite zašto pravite ''grešku''

Objavljeno:

Testenina je odavno osvojila svet, ukusna je, raznovrsna i pre svega spas kada nemate baš puno vremena, jer se sprema veoma brzo.

Uz veoma koristan trik u kuvanju, možete je još brže pripremiti, ali i ukusnije.

Umesto da kuvate testeninu u vodi, sada možete u sosu. Ovo će vam uštedeti mnogo vremena – što je savršeno za one dane kada treba pripremiti nešto zaista brzo – a testenina će biti još bogatijeg ukusa.

Kuvajte je u sosu od paradajza

Pripremite sve za umak – možete koristiti paradajz iz konzerve, dodati beli luk, maslinovo ulje, bosiljak i bilo šta drugo što biste inače koristili za pripremu domaćeg pasiranog paradajza. Na kraju dodajte malo vode i, naravno, testeninu. Pustite da provri, a zatim pustite da se kuva.

U početku će biti prilično vodenasta i neće izgledati baš ukusno, ali ne brinite, testenina će upiti vodu, ostavljajući vam gust sos (za ovo će se pobrinuti i skrob iz tjestenine) i zaista bogat ukus.I još jedna dobra strana- zaprljaćete samo jednu posudu.

Sos od paradajza
foto: Printscreen/youtube/Mama Buba

Umak od parmezana i belog luka

Potrebno je: Jedan maslac, 4 čena belog luka (sitno iseckanog), 2 šoljice pilećeg bujona, 1 šolja mleka, 220 g testenine (npr. fetucini), soli i bibera po ukusu, narendani parmezan (po ukusu), svež peršun.

Beli luk brzo propržite na maslacu, zalijte bujonom i mlekom, dodajte testeninu i posolite i pobiberite po ukusu. Pustite testeninu da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte dok se testenina ne skuva po vašem ukusu. Na kraju umešajte parmezan i seckani peršun.

Testenina
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Pizza pasta

Potrebno je: Maslinovo ulje, kobasica, paprika, pasirani paradajz, origano, bosiljak, beli luk, testenina (npr. rotini), so i biber, mozzarela i svež peršun.

Kobasicu (ili bilo koje drugo meso po želji) tanko iseckajte i brzo propržite, dodajte sitno iseckanu papriku, pržite minut, dva, pa dodajte paradajz, malo vode i na kraju u posudu dodajte testeninu.

Kada testenina provri, smanjite vatru i kuvajte dok se testenina ne skuva. Na kraju umešajte mozzarelu i seckani peršun.

Ali, ako imate malo više vremena i volje: stavite testeninu u posudu za pečenje, posipajte mozzarelom i malo sitno iseckane paprike i stavite u rernu na nekoliko minuta – da se sir otopi i dobije zlatu boju.

BONUS VIDEO:DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.