OVO SU 3 NAJGORE NAMIRNICE ZA NADUTOST: Srbi bez jedne ne mogu da zamisle RUČAK, a ona pravi HAOS crevima
Namirnice, Foto: Profimedia

obratite pažnju

OVO SU 3 NAJGORE NAMIRNICE ZA NADUTOST: Srbi bez jedne ne mogu da zamisle RUČAK, a ona pravi HAOS crevima

Ove namirncie bi trebal oda izbegavate kako ne biste imali problem sa crevima

Objavljeno:

Nadutost i gasovi u stomaku su sve češi problemi kada je reč o stomaku.

Zdrava creva su ključ jakog imuniteta, ali sve više su, zbog ubrzanog načina života, nedovoljne brige i loše ishrane, ona nezdrava.

Gastroenterolozi objašnjavaju kako bismo svakako određene namirnice morali da izbegavamo jer štete zdravlju naših creva. Iz tog razloga, izdvojili su spisak namirnica koje nikad ne jedu:

Beli hleb

Omiljena namirnica i ujedno neizostavna na srpskoj trpezi jeste beli hleb. Neki ne mogu da zamisle jelo bez njega, te umesto par kriški pojedu i pola vekne hleba. Zbog visokog nivoa šećera koje sadrži, beli hleb nije poželjan kao namirnica koja je dobra za creva.

Hleb
foto: Jelajelena Petrovic

Crveno meso

Pored svih vitamina i aminokiselina koje sadrži, njegovu upotrebu je potrebno da ograničite. Takođe, crveno meso podiže i holesterol. Problem može da se javi kada ono u kombinaciji sa bakterijama koje se nalaze u crevima nalaze može povećati rizik do ateroskleroze.

Meso
foto: Printscreen/Youtube/Gurman TV

Gazirana pića

Ove napitke treba izbegavati po svaku cenu, ne samo zbog creva, već generalno zbog sastava ne donose ništa dobro celokupnom organizmu. Sadrže previše šećera i aditiva u većini slučajeva, zbog čega se ne preporučuju ako želite da se hranite zdravo i izbalansirano.

BONUS VIDEO:OVA NAMIRNICA JE ZDRAVA, ALI OPREZNO SA NJOM AKO HOĆETE DA SMRŠATE! Nutricionistkinja otkriva kakva ishrana može da produži život

02:32

OVA NAMIRNICA JE ZDRAVA, ALI OPREZNO SA NJOM AKO HOĆETE DA SMRŠATE! Nutricionistkinja otkriva kakva ishrana može da produži život

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.