FOTOGRAFIJA MUŠKARCA IZ CENTRA BEOGRADA 1962. OPET POSTALA VIRALNA: Da li je moguće da se OVO vidi USRED BELA DANA
Muškarac iz 1962. godine, Foto: Prinstcreen/Instagram/zanimljivostiobeogradu

paŽnja

FOTOGRAFIJA MUŠKARCA IZ CENTRA BEOGRADA 1962. OPET POSTALA VIRALNA: Da li je moguće da se OVO vidi USRED BELA DANA

Momak i devojka, snimljeni 1962. godine, kreću se Knez Mihailovom ulicom u pravcu Kalemegdana", piše u opisu slike na Instagram profilu Zanimljivosti u Beogradu

Objavljeno:

Fotografija iz 1962. zabeležena u centru Beograda pokazuje koliko se moda menjala kroz vreme.

Usred dana se nosila odeća koju je danas gotovo nemoguće videti na ulici.

"Šetati gradom u odelu sa kravatom, čak i tokom letnjih vrućina, verovatno je bila stvar navike. U svakom slučaju, ovaj beogradski par izgleda veoma elegantno. Momak i devojka, snimljeni 1962. godine, kreću se Knez Mihailovom ulicom u pravcu Kalemegdana", piše u opisu slike na Instagram profilu Zanimljivosti u Beogradu.

Na eleganciju se i te kako obraćala pažnja, pa i kada bi se odlazilo u šetnju. Odelo je bilo vrhunac elegantnog stila za muškarce, a vremenom su ga potisnuli popularniji odevni komadi koji se češće viđaju na ulicama.

Elegantno odelo rezervisano je uglavnom za svečane prilike, a kravata nije baš omiljeni detalj današnjim muškarcima pa se čak najčešće povezuje sa strožim poslovnim stilom iako ima smisla nositi je i u brojnim drugim prilikama.

Iako sa jedne strane muškarci danas obraćaju pažnju na modu, možda još više nego pre, načini na koji to rade potpuno su drugačije u poređenju sa prošlim vremenima. Niti je taj način automastki gori ili bolji, jednostavno je drugačiji.

Menjala se i ženska moda, mada su retro trendovi često zastupljeni. Zanimljivo je da su žene prigrile odela pa i da ih češće nose nego muškarci. Odrediti da je ovaj odevni predmet rezervisan isklučivo za jedan pol ionako nije imalo opravdanja.

S obzirom na to da je naznačeno da je muškarac šetao u odelu po letnjim vrućinama, neki komentarišu sledeće: "Te 1962. godine klima je još bila normalna i moglo se šetati tako obučen".

Klimatski uslovi su se promenili od šezdesetih do danas, na globalnom nivou. Uverile su nas u to i tropske temperature tokom leta, ali i veoma toplo vreme na samom počeku oktobra.

Footgrafija je objavljena i na Instagram stranici Crno-beli Beograd gde se može videti i ova slika iz Gospodar Jevremove (1965) kao i niz drugih uspomena iz prošlosti.

00:36

Maserati GranTurismo Trofeo stigao u Beograd

(Espreso/blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.