STRUČNJAK OTKRIO KAKO DA SMANJITE RAČUN ZA STRUJU: Svi prave OVU grešku, a tako nećete NIKADA uštedeti
Ilustracija, Foto: Grad Sremska Mitrovica

SAVET

STRUČNJAK OTKRIO KAKO DA SMANJITE RAČUN ZA STRUJU: Svi prave OVU grešku, a tako nećete NIKADA uštedeti

Stručnjak je upozorio na jednu grešku koju mnogi prave, a zbog koje rastu računi

Objavljeno:

Položaj termostata može uveliko uticati na visinu nečijih računa, piše Express.co.uk. Rajan Harison s Energyadvicehelpline.org objasnio je da mnogi prave uobičajenu grešku kada su u pitanju termostati.

Jedna od grešaka koje mnogi ljudi prave je postavljanje termostata na pogrešno mesto u kući. To znači da neće moći dati tačnu temperaturu okoline zbog čega ćete na kraju plaćati više”, naveo je.

On preporučuje da termostat stavite na unutrašnji zid prostorije koju dosta koristite, kao što je na primer dnevni boravak.

Navodi da to može dovesti do uštede novca. Termostat je najbolje postaviti negde gde nema promaje jer promaja uzrokuje oscilacije temperature.

Još saveta za uštedu električne energije pogledajte ovde.

Nejtan Martin-Nikols iz kompanije koja se bavi vodoinstalacijama i grejanjem navodi da treba izbegavati postavljanje termostata u određenim prostorijama kao što su kupatilo i kuhinja, prenosi N1.

“Iako možda inače provodite puno vremena u kuhinji, vlaga u vazduhu od kuvanja i pranja može pokvariti termostat i takođe uticati na temperaturu u domu”, objasnio je, navodeći da slično važi i za kupatilo gde vrući tuš takođe utiče na temperaturu. “Osim toga, kupatila su obično hladnija, tako da ne želite da termostat postavite na neku temperaturu misleći da vam je cela kuća jednako hladna.”

BONUS VIDEO:OVO SU NAJBOLJI NAČINI DA UŠTEDITE STRUJU U DOMAĆINSTVU Stručnjak otkriva TRIK kojim možete da smanjite račune i do 20%

04:48

OVO SU NAJBOLJI NAČINI DA UŠTEDITE STRUJU U DOMAĆINSTVU Stručnjak otkriva TRIK kojim možete da smanjite račune i do 20%

(Espreso/Krstarica/Express.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.