OVO JE TAJNO ORUŽJE ISKUSNIH ZAVODNIKA: Na OVAKVO ponašanje apsolutno svi padaju
Zavođenje, Foto: Profimedia

budite maheri

OVO JE TAJNO ORUŽJE ISKUSNIH ZAVODNIKA: Na OVAKVO ponašanje apsolutno svi padaju

Tradicionalni pristupi zavođenju često padaju u vodu, jer žene ne padaju nužno na "savršenstvo"

Objavljeno:

Evo šta smo naučili iz desetogodišnjeg istraživanja koje je sprovedeno na veb-sajtovima za upoznavanje.

Sociolozi sa Oksforda pažljivo su pratili ponašanje muškaraca i žena na ovim sajtovima i došli do intrigantnih zaključaka. Jedno od najvažnijih otkrića bilo je da muškarci koji se predstavljaju kao "prosečni" imaju najviše uspeha. U stvari, ocena pet ili šest (od deset) čini ih najpoželjnijim među ženama, dok se "čiste desetke" često doživljavaju kao nedostižne.

Za žene važi suprotna dinamika - broj poruka koje primaju raste sa povećanjem njihove ocene. Drugim rečima, muškarci koji sebe smatraju "desetkom" nisu nužno najpopularniji među ženama na ovim sajtovima. Razlog za to je što žene često osećaju da su "desetke" nedostižne ili suviše savršene za njih, pa biraju partnere koji su im bliži i sa kojima se mogu lakše povezati.

Samo sedam odsto žena smatra potencijalnog partnera "čistom desetkom", dok će čak 25 odsto biti zadovoljno s partnerom koji je prosečan. Ovaj zaključak pokazuje da žene često cene druge osobine osim fizičkog izgleda. Analiza poruka na sajtu takođe je otkrila da žene retko preduzimaju inicijativu za započinjanje razgovora sa suprotnim polom.

Par, Ljubav
foto: Profimedia

Ovo istraživanje ukazuje na to koliko su tradicionalni obrasci i očekivanja i dalje prisutni u online svetu upoznavanja. Muškarci i dalje preferiraju da prvi iniciraju kontakt, a žene koje to čine mogu se suočiti smanjenim interesovanjem. Ipak, važno je napomenuti da ni jedan pol ne želi da ih potencijalni partneri previše fokusiraju na fizički izgled. Atletsko telo ostaje poželjno, ali karakteristike kao što su altruizam takođe su visoko cenjene.

Ljubav
foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

Ovo istraživanje otkriva da su društveni obrasci i dalje duboko ukorenjeni u online svetu upoznavanja, ali takođe ukazuje na to da se stvari postepeno menjaju. Muškarci su postali otvoreniji za iniciranje komunikacije, a žene cene različite osobine kod potencijalnih partnera. Ovo nam pokazuje da, iako zavođenje može biti izazovno, razumevanje promenljivih dinamika i suptilnih signala može vam pomoći da osvojite srce žene koja vas zanima.

BONUS VIDEO:GOCA TRŽAN IZNENADILA IZJAVOM: Muž i ja svuda idemo zajedno, povešće me i u švaleraciju (KURIR TELEVIZIJA)

02:27

GOCA TRŽAN IZNENADILA IZJAVOM: Muž i ja svuda idemo zajedno, povešće me i u švaleraciju (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.