SPREMITE KLIMA UREĐAJ ZA JESENJE TEMPERATURE: Samo OVAKO ćete EFIKASNO ugrejati ceo stan za svega 10 minuta
Klima uređaj, Foto: Profimedia

savet

SPREMITE KLIMA UREĐAJ ZA JESENJE TEMPERATURE: Samo OVAKO ćete EFIKASNO ugrejati ceo stan za svega 10 minuta

Spremite se za jesenje temperature

Objavljeno:

Bliži se sezona grejanja, stanovi se hlade, temperature su sve niže s toga je dobro podsetiti se ili naučiti kako da podestie klimu da greje.

Praktičan savet za sve korisnike klima uređaja korak po korak:

Mod grejanja - HEAT

Svaki kućni klima uređaj – split sistem može da se prebaci u režim grejanja. Da bi klima počela da greje nije dovoljno samo povećati temperaturu na daljinskom, već je potrebno zadati klimi režim grejanja putem daljinskog upravljača.

Prebacivanje klima uređaja u režim grejanja vrši se pritiskom dugmeta MODE putem kojeg se menjaju funkcije klima uređaja (prethodno je potrebno uključiti klima uređaj). Pritiskom na ovo dugme tražimo opciju grejanja. Kod nekih klima uređaja na displeju daljinskog grejanje je prikazano u obliku ikonice sunca ili natpisa HEAT.

Hladnoća
foto: Profimedia

Sledeći korak je podešavanje temperature na daljinskom. Poželjno je zadati temperaturu dva stepena veću nego što želimo da nam bude u prostoriji koju grejemo. Kada se prebaci u mod grejanja, potrebno je od 2 do 10 minuta da uređaj počne da greje. To sve zavisi od klime i spoljne temperature. Razlog tome je što je potrebno nekoliko minuta da se ugreje saće na unutrašnjoj jedinici i tek tada klima počinje da izduvava mlak vazduh. Potom je potrebno još nekoliko minuta da se sistem uravnoteži.Savete za uštedu električne energije pogledajte ovde.

BONUS VIDEO:POGREŠNO KORIŠĆENJE KLIMA UREĐAJA IZAZIVA BOLESTI I INFEKCIJE! Stručnjaci savetuju na koji načn upotrenljavati rashladne uređaje!

02:40

POGREŠNO KORIŠĆENJE KLIMA UREĐAJA IZAZIVA BOLESTI I INFEKCIJE! Stručnjaci savetuju na koji načn upotrenljavati rashladne uređaje!

(Espreso/krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.