OVAJ SLATKIŠ JELI SU VAŠI RODITELJI KAO DECA: Recept koji se prenosi GENERACIJAMA u Srbiji, niko ga NE ODBIJA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Marina's kitchen

preukusno!

OVAJ SLATKIŠ JELI SU VAŠI RODITELJI KAO DECA: Recept koji se prenosi GENERACIJAMA u Srbiji, niko ga NE ODBIJA

Omiljeni slatkiš koji niko ne odbija

Objavljeno:

Recept je iz kuvara koji je star skoro pola veka, zbog čega je način pripreme pomalo arhaičan. Upravo je to čar!

Pre 50-ak godina pretpostavljalo se da su iskusne domaćice razvile poseban osećaj za procenu, pa fokus nije bio na merenju i temperaturi. Pirinač treba kuvati u mleku na laganoj vatri i povremeno proveravati da li je upio mleko. Naravno, uz nekoliko dodataka, možete ga pretvoriti iz staromodnog doručka u izvanredan desert. U mleko možete dodati mahunu vanile, cimet, rum, kafu, pa čak i otopljenu čokoladu, a zatim umešati suvo voće, orahe, džem, voćne prelive...

Sutlijaš
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci:

  • 100 g pirinča
  • 750 ml mleka
  • 4 kašike šećera
  • prstohvat soli
  • voda

Priprema:

Prokuvajte pirinač u vodi tri minuta, pa ocedite. Mleko posolite, stavite na vatru i sačekajte da provri, pa dodajte pirinač. Kuvajte na laganoj vatri dok pirinač ne upije mleko i ne mešajte. U vrući pirinač dodajte šećer i pažljivo promešajte viljuškom da zrna ostanu cela.

Bonus video: Recept za knedle

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso/Trpeza)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.