STARE NEMICE SPREMAJU NAJSOČNIJI KOLAČ: Jabuke, cimet i badem - recept star godinama unazad
Parče nemačkog kolača sa jabukama na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Cooking Adventure

poslastica koja kida

STARE NEMICE SPREMAJU NAJSOČNIJI KOLAČ: Jabuke, cimet i badem - recept star godinama unazad

Nemice spremaju najsočniji kolač sa jabukom, cimetom i bademom po receptu koji je star godinama unazad

Objavljeno: 22:50h

Nemice imaju jedan savršen ukus za kolač sa jabukama.

One ga spremaju drugačije od naših domaćica, ali ukus je takođe božanstven.

Dobro će vam doći ako vam dolaze gosti koje niste planirali.

Puter u činiji
Puter u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Home Cooking Adventure

Recept za nemački kolač sa jabukama nije težak, a miris će vas vratiti u detinjstvo, jer se dodaju i cimet i badem.

Potrebni sastojci:

Za podlogu:

1/4 kašičice soli

1/4 šolje + 3 kašike putera

3/4 kašičice praška za pecivo

1/3 šolje šećera

Kora za kolač
Kora za kolačfoto: Printscreen/Youtube/ Home Cooking Adventure

1,5 šolja brašna

1 kašičica ekstrakta vanile

1 jaje

Za punjenje:

1/2 kašičice cimeta

4-5 jabuka

1 kašika limunovog soka

Još:

1/3 šolje badema u listićima

Kora za kolač u plehu
Kora za kolač u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Home Cooking Adventure

2/3 šolje brašna

1/4 šolje putera

1/4 šolje smeđeg šećera

1/2 kašičice cimeta

1/4 kašičice soli

Priprema:

U posudu dodajte puter sobne temperature i šećer, pa umutite mikserom. Ubacite jaje i ekstrakt vanile, nastavljajući da mutite. Dodajte prašak za pecivo, so i brašno pa mutite dok smesa za podlogu ne postane mrvičasta.

Potom špatulom umešajte, pa premestite u okrugli pleh sa ivicama koje se skidaju po potrebi. Poravnajte testo rukama po dnu i uz ivice tepsije, posipajući po malo brašna kako se ne bi lepila smesa.

Seckanje jabuka
Seckanje jabukafoto: Printscreen/Youtube/ Home Cooking Adventure

Podloga treba da bude oko 4cm debljine. Stavite u frižider da se stegne. Počnite sa pripremom smese tako što ćete pomešati smeđi šećer, brašno, so i cimet.

Promešajte sastojke žicom, pa dodajte puter sobne temperature i viljuškom tapkajte dok ne dobijete mrvičastu strukturu, pa ubacite listiće badema. Potom odložite smesu u fružider.

Kolač
Kolačfoto: Printscreen/Youtube/ Home Cooking Adventure

U međuvremenu ogulite koru sa jabuka i isecite u malo deblje listove. Tako isečene pomešajte u posudi sa limunovim sokom i cimetom. Izvadite podlogu iz frižidera, pa rasporedite jabuke.

Pospite smesom od listića badema i smeđeg šećera. Kolač ispecite na 180°C oko 40-45min.

Kada se ohladi možete ga posuti šećerom u prahu.

Bonus video:

00:00

Punjene dunje - Zaboravljena jela Srbije

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.