NOVAC SE NIKAD NE PREBACUJE IZ RUKE U RUKU U OVO DOBA DANA: Starinsko VEROVANJE kojim TERATE PARE od sebe
Ilustracija, Foto: Petar Lazović

MORATE ZNATI

NOVAC SE NIKAD NE PREBACUJE IZ RUKE U RUKU U OVO DOBA DANA: Starinsko VEROVANJE kojim TERATE PARE od sebe

Ovo narodno verovanje kaže da nikako ne bi trebalo da prebacujete novac iz ruke u ruku jer ćete tako terati novac od sebe

Objavljeno:

Naš narod riznica je verovanja kako se najlakše privlače sreća i bogatstvo u život. Bilo da želite ljubav ili više novca, naši stari znali su kako da vam baš ta energija uđe u kuću, ali i život.

Evo šta sve treba da uradite da ih prizovete, a iz svog doma oterate nevolje.

Da bi sreća posetila kuću, držite u svom domu strani novčić kao talisman, ali samo u srebrnoj boji.

Ako hoćete da vam sve ide kao “po loju“, sačekajte mlad Mesec i ispremeštajte nameštaj po svojoj kući.

Kada ne pojedete parče hleba do kraja, nikada ga ne bacajte ako ne želite da izgubite svoju sreću. Komade hleba, čak i pokvarene i osušene, ne treba bacati, inače će bogatstvo napustiti kuću. Bolje je njime nahraniti životinje ili ptice.

Deluje vam da vas je dobra sreća napustila – potrebno je da sipate so na sve prozorske daske u kući. I neka leži dok se sreća ne vrati. Posle toga, biće potrebno da se so pomete (nikako je rukama ne smete dodirnuti), stavi u kesu i odnese daleko od kuće, gde ćete je zakopati.

Ako se spotaknete o desnu nogu, to znači da je nevolja blizu. Da biste je izbegli, potrebno je tri puta da gazite desnom nogom .Ako se spotaknete o levu nogu, to obećava sreću.

pare
foto: MUP

Novčana sreća vam odjednom nije naklonjena – stavite malu količinu mahovine ispod tepiha u vašoj kući, a novac će početi da dolazi.

Zaduživanje i pozajmljivanje, kao i brojanje novca moguće je samo do podneva. Ako to uradite uveče, onda nećete imati novca.

A kada Sunce zađe, ne preporučuje se prebacivanje novca iz ruke u ruku, inače možete postati siromašniji. Bolje je staviti novac na sto ili čak baciti na pod, da bi ga pokupio onaj kome ga date.

Ne bi trebalo da stavljate ključeve ili šešir na sto, ili da sedite na stolu – to sluti na siromaštvo.

Svima je dobro poznato da razbijeno ogledalo ne sluti na dobro. Kada se razbije, da biste izbegli nevolje, isperite njegove delove vodom i zakopajte ih u zemlju. Ako u prostoriji u kojoj visi ogledalo, nekome dugo nije bilo dobro, ili su se tamo posvađali, ili se desila neka nevolja, ogledalo se mora obrisati svetom vodom.

Nož se nikada ne ostavlja zaboden u hleb ako ne želite da upoznate siromaštvo, glad i oskudicu.

Dobro je poznato da se nikada ne daje poslednja novčanica iz novčanika, a kada novac delite siromašnima, to nikako ne sme biti onaj kusur koji ste dobili pri kupovini soli ili hleba – inače se i sami možete naći u siromaštvu.

Kada tek kupite ili dobijete novi novčanik, stavite skupoceni zlatni nakit tamo na kratko. Tada će doći bogatstvo i veliki novac.

Bonus video: ZA ALBUM SE DA 100.000 EVRA Daša otkrio tok novca u muzici: Danas je dosta drugačije, izdavači uzmu pare na već gotov proizvod!

01:44

ZA ALBUM SE DA 100.000 EVRA Daša otkrio tok novca u muzici: Danas je dosta drugačije, izdavači uzmu pare na već gotov proizvod!

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.