UKISELJENI BELI LUK U TEGLI: Najbolja zimnica - recept naših starih je prost kao pasulj
Ukiseljeni beli luk u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/Minjina Kuhinjica

vrhunski ukus

UKISELJENI BELI LUK U TEGLI: Najbolja zimnica - recept naših starih je prost kao pasulj

Ukiseljeni beli luk u tegli je najbolja zimnica naših starih, a recept je toliko prost da prostije ne može

Objavljeno:

Bez belog luka nema ni dobrog ručka. Svi volimo da ga stavljamo kako u dinstanje, kuvanje, prženje, a sa druge strane i da ga jedemo uz jela.

Ono što naše stare žene decenijama unazad prave za zimu jeste ukiseljeni beli luk.

Zimnica kakva samo može da se poželi, a još kad otvorite teglu i krenete da ga jedete uz razna kuvana jela, nećete moći da prestanete.

Beli luk u činiji
Beli luk u činijifoto: Printscreen/Youtube/Minjina Kuhinjica

Za ovaj recept su vam potrebni ovi sastojci:

vruća voda za dopunjavanje

mlade glavice belog luka - količina po želji

sirće

Beli luk u tegli
Beli luk u teglifoto: Printscreen/Youtube/Minjina Kuhinjica

šećer - 1 kašika po tegli

1 tableta aspirina po tegli

1 kašika soli po tegli

Sirće u tegli sa belim lukom
Sirće u tegli sa belim lukomfoto: Printscreen/Youtube/Minjina Kuhinjica

Sada sledi detaljna priprema:

Odaberite mlade oformljene glavice belog luka i očistite ih od spoljašnjih ljuski. Ako su velike, podelite ih. Prelijte beli luk vrućom vodom i odmah ga isperite hladnom tekućom vodom.

Poređajte beli luk u tegle, a po želji možete dodati grančice mirođije. Svaku teglu napunite do 2/3 zapremine sirćetom, dodajte so i šećer i do vrha dopunite vrućom vodom. Ovo se radi da bi tačno odredili koliko vam je potrebno salamure za turšiju.

Kiseljenje belog luka u tegli
Kiseljenje belog luka u teglifoto: Printscreen/Youtube/Minjina Kuhinjica

Prebacite tečnost iz teglica u šerpu i stavite da se prokuva nekoliko minuta. Nakon toga, ponovo prelijte beli luk u teglama. Stavite po 1 tabletu aspirina u svaku teglu, zatvorite toplim poklopcima i okrenite tegle da tako stoje 12 sati.

Okrećite tegle još 3 dana, a nakon tog vremena, zimnica od kiselog belog luka je spremna za konzumiranje.

Bonus video:

03:15

JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.