ZVEZDE OTKRIVAJU LAŽOVE: Ko će vas danas slagati, a da ne trepne?

HOROSKOP ZA ČETVRTAK

ZVEZDE OTKRIVAJU LAŽOVE: Ko će vas danas slagati, a da ne trepne?

U zavisnosti od toga kome znaku pripadate, laž vas ili fascinira ili dovodi do ludila.
Objavljeno: 10:52h

Neki znaci će vas prevariti bez problema, a neki jednostavno ne znaju da lažu. Neki laži podnose lako, dok drugi jednostavno odlepe ako im neko ne kaže istinu, Ovan Ljudi rođeni u ovom znaku su previše impulsivni i neposredni da bi mogli sebi dozvoliti luksuz laganja ili prikrivene istine. Ovnovi govore ono što misle, a posledice toga uočavaju tek kada se sve završi. Gotovo uvek zaključe da nisu stvoreni ni za političare, niti za diplomate, ali zato barem uvek govore istinu. Ako se kojim slučajem dogodi da time pogode nekog drugog, biće im žao, ali neće uspeti da suzbiju svoj nagon za spontanim i neusiljenim ponašanjem, jer im tako sugeriše njihova marsovska priroda.

Latentna egocentričnost, koja je vodilja ovnovskih misli i njegovih akcija, kreira mu veoma ličnu viziju realnosti, koja predstavlja njegovu istinu. Zbog toga se vrlo lako suočava sa poteškoćama, ako se usmeri na nekoga ko potpuno drugačije od njega misli. Teško se prilagođava društvenim običajima u kojima vladaju poluistine, jer smatra da svi moraju biti iskreni i spontani, baš kao što je on.

Bik Tipičan Bik je naučio da prvo dobro sažvaće ideje i misli, baš kao što to sa hranom čini životinja koja simbolično predstavlja ovaj znak. Osim toga, Bikovi pripadaju prvom fiksnom znaku, koji iskazuje poteškoće u prilagođavanju na različite mentalitete. Radije će se držati svojih ideja koje za njih predstavljaju pravu pravcatu vodilju, od koje teško odustaju. Bikovi izbegavaju laži i dobro je što tako čine, jer, samo bi im još falilo da se uvale u probleme!

Međutim, ma koliko neko bio dobar, može mu se dogoditi da ponekad svesno ili nesvesno bude uvučen ili nateran u laž. Znajući da im se tako nešto može dogoditi, Bikovi na sve načine nastoje da izbegnu situaciju koja bi ih dovela do laži. Istinu izbegnu ili je prikriju samo u slučajevima kada im je sudbina u pitanju. Dakle, moglo bi se reći da se lažima više koriste u odbrambene , nego u svrhe napada. Teško podnosi tuđe gafove koji druge dovode u nezgodne situacije, pa tako uvek nastoji da situaciju isčupa, što mu uglavnom i uspeva, zahvaljujući mudrosti koju poseduje.

Blizanci Po prirodi stvari ili po vokaciji, kako vam se sviđa više, Blizanci su poznati glumci koji svoj lik pošteno tumače i drže se uloge koju su sebi zadali. Nikada ne zapadaju u neke drastične situacije, jer su vrlo elastični, sposobni da se prilagode i da se sklope sa okolinom u svakom smislu. Sve zavisi od situacije u kojoj se nalaze. Inteligencija i senzibilnost koje poseduju, sugerišu im da se, kada je to potrebno, celishodno ponašaju.

Zato se i događa da Blizanci znaju da slažu kao niko, bilo u svrhu odbrane ili napada. O tome ne vode baš mnogo računa i tada za njih i ne važe neka opšte prihvaćena pravila. Vrlo su sposobni kao političari, diplomate, predstavnici i kao takvi mogu postići zavidne uspehe, naročito kada rade za neke više ciljeve. No, za Blizance je granica između besplatnih laži i neophodne diplomatije vrlo često maglovita, tako da se u njih ne može baš imati mnogo poverenja.

Rak Poznata emotivna nestabilnost koja krasi pripadnike ovog znaka čini da Rakovi vrlo lako upadaju u velike laži, što im život još više komplikuje i stvara im utisak da je ceo svet tako okrutan. Zaslugu ili krivicu za sve to snosi Mesec, vladar ovog vodenog znaka. Mesec upravlja raspoloženjem i reakcijama Rakova, koje su više ili manje instinktivne. Dakle, ne može se kod Rakova računati sa nekom stabilnošću. Ipak, senzibilnost i intuicija koji krase naše Račiće, uvek ih navedu na to da izaberu najbolji put. Ako istinom neće povrediti svoga bližnjeg, Rak će je izreći, kao što će se ponekad poslužiti malim lažima da ne bi poremetio nečije blagostanje ili ponos. Pošto jako poštuju porodične veze i uopšte familiju kao pojam i status, dobro će paziti da ne pokvare sentimentalne relacije.

Lav Pošteni, odani, konstantni. Ovo su sve osobine koje se vezuju uz ličnost Lava koji će rizikovati i da sebe iskompromituje, ali istinu će u svakom slučaju reći. Na sreću, njegova širokogrudost je takvog karaktera da će se u laži upuštati samo onoliko koliko je zaista neophodno.

Ako je u pitanju nešto do čega mu je izuzetno stal, u stanju je da se pretvori u izvrsnog lažova i tada nije čak spreman ni na kakve kompromise. U stanju je da ih potpuno zbriše sa lica zemlje makar zbog toga bio omražen i nesimpatičan. Samo oni koji znaju da poštuju njegovu lojalnost i iskrenost, mogu računati na Lavovu naklonost. Dakle, zbog svega toga, nemaju baš puno prijatelja, jer i nije lako naći ljude koji će se u potpunosti slagati da njegovim ocenama i stavovima.

Devica Pošto nose pečat Merkura, Device su i te kako sposobne da slažu, pogotovo onda kada su izložene kritici koja se odnosi na njihovu poslovnu kompetentnost. S druge strane, pošto strahuju od mogućnosti da budu otkrivene, Device znaju malo i da prikoče, jer ne bi mogle da podnesu situaciju koja bi se povodom otkrivanja laži iskonstruisala. Kada se suoči sa ovom mogućmošću, Devica reaguje tako što koristi duboke motivacije koja inače i proishode iz njene dvolične prirode. Poseduju snažna ubeđenja, ali se istovremeno mora boriti sa antikomformizmom koji joj sugeriše njena planeta - vladalac. Potreba da zadobije simpatije tera ih da se ponašaju na adekvatan način i da lažu kada je to potrebno, da ne bi izgubile tlo pod nogama.

Vaga Kao što je stalno naklonjena uspostavljanju ravnoteže, Vaga se na isti način ponaša i sa naklonošću prema lažima. Želi da postigne mir sa samom sobom i sa drugima, u bilo kojoj prilici. Njena žeđ za istinom i pravdom je odlučujuća kada se radi o ozbiljnom prihvatanju moralnih načela.

Baš u ime tih moralnih načela, Vage su spremne da malo i otmeno slažu. To čine i u ime plemenitih ciljeva, a i zbog toga da bi pomogla onima koje voli. istinu inače saopštava na sva zvona, tako da bi svima moglo biti jasno kakvi su njeni stavovi. Vage su pored ostalog inspirisane prirodnom društvenošću, što im omogućava da skoro sa svima budu u dobrim odnosima. Ako zaključe da će jedna laž doneti dobro svima, Vage će slagati, ali će svima dati do znanja da to čine vrlo nevoljno, jer o lažovima imaju najgore mišljenje.

Škorpija Da li zbog Plutona, gospodara podzemnog sveta, pa tako i svih prikrivenih stvari ili zbog Merkura, koji je u sazvežđu Škorpiona vrlo uticajan, tek, Škorpion je jedan od najsposobnijih lažova među svim horoskopskim znacima! Instinkt za laž je kod Škorpiona toliko jak da retko uspeva da ga obuzda, pošto ga zabavljaju tuđe reakcije.

Može se dogoditi da se toiliko užive u laži, da ispred svojih bližnjih stvore o sebi potpuno drugačiju sliku. U svakom slučaju, vrlo su rezervisani, pa tako uspevaju da vrlo efikasno sačuvaju tajnu koja im je poverena. Potpuno vladaju svojim jakim instinktima i stoga i znaju da ćute kada je to potrebno, a sve zbog toga da ne bi naudili sebi i drugima. Najviše zbog toga, Škorpioni imaju vrlo lepe perspektive kao političari.

Strelac S obzirom da u druge imaju puno poverenja, Strelci su svakako možda i najiskrenije ličnosti među horoskopskim znacima. Ipak, oni su skloni da misle kako su i drugi poput njih, u čemu naravno greše, pa se tako izlažu riziku od stradanja bilo koje vrste. Strelci ne znaju da lažu, a kako su inače vrlo često i brbljivci, može se dogoditi da u svojim pričama malo preteraju i da neku reč ili situaciju preuveličaju. Zbog toga se posle kaju i upadaju u drugu krajnost, želeći da poprave ono što su poremetili.

Razumljivo je to što Strelci kao vrlo dobroćudni i širokogrudi ljudi, uspevaju da iznude ili dobiju oproštaj za ono što eventualno zabrljaju. U svakom slučaju, da bi se izbegle bilo kakve nesuglasice, najbolje je ne provocirati Strelce i ne tražiti od njih lično mišljenje, pogotovo ne o stvarima koje ih diraju. Od njih je teško dobiti objektivno mišljenje, lišeno emocija i osećanja. Na taj način bi se našim prijateljima Strelcima stvorili samo poteškoće i nedoumice.

Jarac Pošto su Jarčevi vrlo ambiciozni, normalno je da ne poznaju i ne priznaju nikakve prepreke na putu do ostvarenja cilja koji su sebi odredili. U stanju su da prećute svaku istinu koja bi na bilo koji način poremetila njihove planove. Što se samih laži tiče, Jarac će slagati onda kada je to njemu zaista potrebno i korisno, jer, on je političar kome ne mogu tako lako promaći određene strategije u ponašanju.

Posebno su pažljivi i oprezni da sebi ne stvore neprijatelje koji bi im mogli zasmetati u njihovom usponu ka vrhu karijere, bilo da se radi o društvenom, profesionalnom ili ekonomskom planu. U svakodnevnom životu, kao i u porodici, Jarac poštuje moralne norme i ne laže ili barem to izbegava, te se ponaša na iskren i lojalan način. Kada jednom upoznate njegove slabosti, moglo bi se reći da se u Jarca čovek može pouzdati, što je u odnosu prema samom sebi vrlo postojan.

Vodolija Karakteristično je za rođene u ovom znaku, da će pažljivo izbegavati da kažu istinu koja bi mogla naškoditi njihovim bližnjim ili osobama sa kojima su rešili da održavaju dugoročne odnose. Vodolije dakle, funkcionalno lažu, odnosno lažu onda kada uvide da će takva laž biti korisna za opšte dobro i odnose.

Vodolije, takođe, u dušu poznaju umetnost diplomatije, koja im je veoma srodna i koja im omogućava da obavljaju funkciju posrednika između dve struje suprotnih mišljenja. Sposobni su da daju za pravo istovremeno i jednoj i drugoj strani. Naravno, sve to posle njima pravi svojevrsne probleme iz kojih samo oni znaju da se ispetljaju i to visoko uzdignute glave.Da nisu inspirisani idealizmom, Vodolije bi zbog njihovog ponašanja bilo vrlo lako optužiti za oportunizam.

Ribe Ako pripadnik ovog znaka slaže, onda je to zbog toga da bi se nekako izvukao iz nemilosrdnih životnih obaveza koje ga okružuju, a za koje nije spreman. Ribe lete na krilima idealizma i mašte, one se zabavljaju zamišljanjem drugačije realnosti, fantastičnih situacija koje ih odvajaju od banalnosti, od kojih inače Ribe beže kao od kuge!

Ponekad su skloni da lažu o svojoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i to u takvoj meri da i sami poveruju u sopstvenu laž. U svom izlaganju imaju tendenciju da ulepšavaju stvari, da ih preuveličavaju i izvrću, da ponekad čak steknu opšte simpatije i blagonaklonost. Ko ih dobro poznaje i ceni ih u pravoj meri, nikada neće biti zatečen ili neprijatno iznenađen. Bilo kako bilo, svojim lažima, Ribe ne žele da bilo koga povrede, pre bi se moglo reći da će svakako nastojati da pomognu. (Espreso.co.rs / Conopljanewes)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.