AMERIKANKA SE UPUTILA U GRČKU PA DOŽIVELA HAOS: Otišla kod lekara zbog MODRICA, oni otkrili nešto ŠOKANTNO
Bolnica, Foto: Rina

UŽAS

AMERIKANKA SE UPUTILA U GRČKU PA DOŽIVELA HAOS: Otišla kod lekara zbog MODRICA, oni otkrili nešto ŠOKANTNO

Sandra Gutjirez u početku je primetila modrice na rukama i nogama, i bila je sigurna da su se povrede dogodile slučajno, ali kada je konačno otišla kod lekara dijagnoza ju je prepala.

Objavljeno: 14:32h

Amerikanka Sandra Gutjirez isplanirala je put u Grčku krajem avgusta kako bi prisustvovala venčanju i uživala sa svojom sestrom, ali svi njeni planovi su se izjalovili. Sandra je završila zarobljena u grčkoj bolnici više od mesec dana.

Krajem avgusta otputovala je na Krit, a ubrzo nakon dolaska Sandra je primetila modrice na rukama i nogama. Znala je da je anemična, pa tome nije pridavala previše pažnje. Ali, prijatelj koji radi kao zdravstveni radnik ju je savetovao da uradi analizu krvnu analizu preventivno.

Modrica
foto: Printscreen/Youtube/ TOP 5 Zanimljivosti

Sandra ga je poslušala, a ubrzo je ovoj 43-godišnjakinji dijagnostikovana akutna limfoblastična leukemija, vrsta raka koštane srži. Da stvar bude gora, Sandra je ostala zarobljena u bolnici hiljadama kilometara daleko od svog doma. Naime, zbog njenog stanja postojala je opasnost od razvoja krvarenja u mozgu ili plućima, a taj bi se rizik dodatno pojačao da je odlučila da putuje avionom.

"Šokiralo me kad su mi rekli - ‘Ne možete uopšte da idete kući, ne možete otići jer ćete iskrvariti. Ne možete sad otići čak ni u Atinu". Postoje određene stvari koje moje telo mora da učini pre nego što ću se sigurno vratiti kući komercijalnim letom", ispričala je ona, prenosi NY Post.

Dodala je i da očekuje da će u Grčkoj morati da ostane najmanje mesec dana.

"Kod akutne limfoblastične leukemije što se pre krene s lečenjem, to bolje. I to mora biti bolničko lečenje", objasnila je.

Nemogućnost da otputuje kući stvorila joj je dodatne probleme. To znači da sada iz svog džepa mora da plaća bolničke troškove, a nalazi se u stranoj bolnici. Zbog toga je uspostavljena GoFundMe kampanja kako bi mogla da plati troškove lečenja, a njeno osiguranje odbilo je Sandrine zahteve da podmire troškove lečenja. Nije sigurna koliko će na kraju uopšte morati sve to platiti.

Do sada je skupila više od 100.000 dolara, od ciljanog ukupnog iznosa od 200.000 dolara. Priznala je da se oseća "kao da ju je neko samo gurnuo u drugu zemlju, drugi medicinski sistem".

Na kraju nije mogla da prisustvuje venčanju svoje prijateljice koje se održalo 27. avgusta, a nije ni proputovala Grčkom što je planirala sa svojom.

Lekari pretpostavljaju da bi se u SAD mogla da vrati krajem septembra.

"Krećemo se u dobrom smeru", kaže ona. “Osećam se mnogo bolje nego što sam se ranije osećala. Usporite i stvarno slušajte svoje telo. Ja nisam dovoljno usporila", zaključila je.

03:44

KAKO JE DOŠLO DO TOGA DA ONKOLOŠKI LEKOVI U VREDNOSTI OD 350.000 EVRA BUDU ZAMENJENI CITOSTATICIMA?

(Espreso/Žena/Milorad Milovanović).


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.