NAJGORA SAM MAJKA NA SVETU, OSAKATILA SAM DETE: Ispovest SRPKINJE zapalila mreže,"Šta ću, MUŽ me mesecima ne pipa"
Ilustracija, Foto: Profimedia

naježićete se

NAJGORA SAM MAJKA NA SVETU, OSAKATILA SAM DETE: Ispovest SRPKINJE zapalila mreže,"Šta ću, MUŽ me mesecima ne pipa"

Ispovest ove Srpkinje zapalila je društvene mreže

Objavljeno:

Niste ni sanjali da ovako nešto može da se desi baš kod nas!

U Srbiji se razvodi svaki treći par, a nepomirljive razlike, prema istraživanjima, najčešće se javljaju u 40-im godinama. O tome je pre nekoliko dana govorio i porodični terapeut Nebojša Savić, koji je otkrio da su najčešći razlozi za razvod u Srbiji prevara u braku, nerealna očekivanja od bračne zajednice i preterano mešanje roditelja u brak. Jedna Srpkinja odlučila je da ostane anonimna i javno podeli svoju priču na Reditu. Otkrila je da se razvodi, a svoje osećanje opisala je rečenicom "Život mi se razneo na komade". Njenu objavu prenosimo u celosti:

tuga, žena, tužna žena
foto: Profimedia

"Pozdrav svima, fejk nalog kako bih sačuvala identitet. Zanimaju me iskustva razvedenih članova, najviše članica. Naime, mužu i meni već neko vreme ne ide i odlučili smo da stavimo tačku na naš odnos. Imamo dete od godinu i po dana. Predstoji mučan period suđenja oko deteta i imovine i najsrećnija bih bila da je to moglo da se izbegne. Ako imate decu, kako su to podnela? Kako ste se pomirili sa tim da ćete deliti dete? Da više nema dogovora, već svako vuče na svoju stranu?

Kako ste se oporavili? Ja muža još volim, nisam želela da mi život ode u ovom smeru, naprotiv, htela sam porodicu, još dece. Roditelji razumeju i ne osuđuju, kao ni društvo, ali se osećam kao da sam sama na svetu. Još gore, osećam se kao najgora majka na svetu i imam utisak da sam osakatila dete i da se nikad neću oporaviti od toga.

Kakva je situacija na emotivnom planu? Da se razumemo, za nešto ozbiljno još uvek nisam ni blizu spremna, ne znam ni da li ću biti jer imam dete, ne mogu bilo koga da puštam u život, ali budući da me suprug nije mesecima (skoro godinu dana) ni pipnuo, spremna sam da u nekoj bliskoj budućnosti polako krenem sa upoznavanjem i smanjivanjem stepena usamljenosti. S jedne strane, znam za žene koje su osnovale i nove porodice nakon razvoda, s druge strane vidim kakva je situacija kod mojih singl drugarica i nije sjajno (u ranim tridesetim smo).

Na kraju, da li ste zažalili zbog ishoda? Da li vam je život bolji nakon razvoda, da li je imalo smisla, da li biste uradili isto da možete da vratite vreme?", glasila je objava.

Usledilo je nekoliko stotina komentara, možda bolje rečeno - ispovesti. Srbi su otkrili kako su se osećali posle razvoda i ako je suditi po njihovim pričama, imaju jednu zajedničku stavku - nisu zažalili. Evo šta su pisali:

Razveden već par godina, sa relativno malim detetom - živ, zdrav, u vezi i generalno dosta srećniji, iako nije bila moja ideja da se razvedemo. Klinka je podnela razvod solidno dobro, mada ja i dalje sumnjam da će to da izbije u nekom trenutku, ali trenutno funkcionišemo. Trudimo se, dogovoramo oko svega kad je ona u pitanju i gledamo da njoj bude što lakše. Iako smo se nas dvoje sporazumno razveli, dogovorili oko deteta i dalje ima frikcija tu i tamo, tako da ti ja predlažem da pokušaš da se dogovoriš sa njim oko svega - viđanje deteta, praznici, rođendani, alimentacija, kod koga je ako je bolesno itd. Sve u detalje i na papir.

Naravno da nisi osakatila dete, uslugu mu činiš što neće čitav život gledati roditelje koji su nezainteresovani jedno za drugo i po tome modelovati svoje buduće odnose. Razvedeni roditelji su bolji od nesrećnih.

Nijednog momenta nisam zažalio. Ja sam potegao temu i saglasili smo se da ne ide. Nije bilo komplikacija sa decom, doduše. Iako i dalje volim, ta ljubav je drugačija i nijednog momenta nisam zažalio. Prošle su tri godine. Život, kakav je bio do tada, jeste se raspao, ali to je i bila poenta. Na njegovom mestu gradimo nešto bolje.

Za dete uopšte nije strašno. Moji su se razveli kad sam imao dve i po godine i uvek bi me malkice iznerviralo kad bi mi se neko izvinio ili izrazio žaljenje kad sazna da su moji razvedeni. Bukvalno od prvog momenta moje svesti oni nisu zajedno i ja za drugačije ni ne znam. Zapravo, nezamislivo mi je da su oni nekad uopšte i bili zajedno i jasno mi je da su pas i mačka koji ne mogu jedno s drugim. Starijoj sestri je to već dosta teže palo jer je imala 7 godina. U ovom slučaju, ona definitivno ne treba da se plaši za dete, jer ako ovom braku nema pomoći, zaista bi bila blagotvorna odluka i za dete da se tu stavi tačka.

Bonus video:

RAZVOD SA AMIDŽIĆEM MI JE BILA SMRT BEZ UMIRANJA! Manekenka otvorila dušu, a potom otkrila KAKAV ODNOS SADA IMA SA OGNJENOM

01:39

RAZVOD SA AMIDŽIĆEM MI JE BILA SMRT BEZ UMIRANJA! Manekenka otvorila dušu, a potom otkrila KAKAV ODNOS SADA IMA SA OGNJENOM

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.