ZABORAVLJENE REČI MILENE DRAVIĆ O GAGI NIKOLIĆU RASTOPIĆE I LED: Uz ovu LEKCIJU imaćete srećan BRAK, pišite SAVETE
Ilustracija, Foto: prentscreen/youtube/RTS Kulturna baština - Zvanični kanal

suze same idu

ZABORAVLJENE REČI MILENE DRAVIĆ O GAGI NIKOLIĆU RASTOPIĆE I LED: Uz ovu LEKCIJU imaćete srećan BRAK, pišite SAVETE

Milena Dravić je o Gagi imala samo lepe reči

Objavljeno:

Jedan od najlepše pamćenih parova bili su Milena Dravić i Dragan Nikolić.

Milena Dravić i Dragan Nikolić bili su jedan od najslavnijih parova srpske kinematografije. Venčali su se 1971. Upoznali su se na snimanju filma „Horoskop“ 1969. Milena je tada već bila istaknuta glumica, dok je Nikoliću to bio tek četvrti film. Njihovo venčanje održano je tokom snimanja novogodišnjeg TV filma „Kako su se volele dve budale“. Tražili su još sat vremena u pauzi snimanja, otišli ​​na opštinu Vračar i venčali se.

U braku su bili čak 45 godina. Bračnu sreću prekinula je glumčeva bolest od koje je i preminuo 11. marta 2016. godine. Mileni je Gagin odlazak izuzetno teško pao. Izgubila je partnera, prijatelja i životnog saputnika. Sa ovim bolom teško se borila, o čemu je i sama govorila.

- U životu je možda i najvažnije kakvog partnera imaš. Ja sam imala Dragana, skoro 45 godina. Bio mi je ogromna podrška u raznim, i u najtežim situacijama. Ti susreti, razgovori, otvaranja, promocije, jesu prilike u kojima podrška kakvu mi je pružao daje posebnu snagu, a ja sam osećala da je imam - rekla je glumica za Blic u jednom od svojih poslednjih intervjua.

Milena Dravić, Dragan Nikolić
foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

Dve godine nakon smrti Dragana Nikolića, srpska kulturna scena ostala je i bez svojevrsne dive Milene Dravić. Glumica je preminula 14. oktobra 2018. u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa gde je danima bila na lečenju, međutim, zdravstveno stanje joj se pogoršalo.

O velikoj ljubavi ovog kultnog para pisali su svi mediji na Balkanu. Bez obzira na sve razlike koje su postojale na ovim prostorima, svi su voleli Milenu i Gagu. Svojevremeno je čak i sam glumac pričao kako ga je Milena osvojila, a mnogi će se složiti da je upravo takva osvojila i srca gledalaca.

- Kad sam joj prišao, imao sam utisak da mi je to stara školska drugarica koju dugo nisam video ili neka devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću, uprkos velikoj popularnosti koju je već tad uživala. Mogla je da se ponaša kako hoće i niko joj ne bi zamerio, jer je već tada bila jedna od naših najvećih zvezda. To je nešto čime ona pleni i osvaja - rekao je Nikolić u intervjuu za Story.

Bonus video:

Radoslav Zelenković o Draganu NIkoliću kao o poslednjem šmekeru srpske kinematografije

01:50

Radoslav Zelenković o Draganu NIkoliću kao o poslednjem šmekeru srpske kinematografije

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.