OMILJENO PIĆE KOJE SRBI NARUČUJU U KAFIĆU GLAVNI JE KRIVAC ZA SALO: Svi misle da je ZDRAVO, a ono UŽASNO GOJI
Ilustracija, Foto: Profimedia

obratite pažnju

OMILJENO PIĆE KOJE SRBI NARUČUJU U KAFIĆU GLAVNI JE KRIVAC ZA SALO: Svi misle da je ZDRAVO, a ono UŽASNO GOJI

Dijetetičarka smatra da je to piće čiji unos treba što više da ograničimo

Objavljeno:

Prema rečima dijetetičarke Krutiki Nanavati, voćni sokovi nisu zdravi kao što mnogi misle. Ako pazite na namirnice koje konzumirate, ceđena pomorandža je sigurno makar jednom bila vaš izbor u kafiću. Malo ko zna da kada popijete sok od pomorandže ili bilo koji drugi, šećer iz soka podiže nivo serotonina (hormona sreće), što vas čini srećnim na kratko, ali ste potpuno bez elana. Zbog dejstva insulina koji se aktivira prilikom unosa soka, ubrzo će doći do pada šećera i energije.

Čak i prirodni voćni sok može da ima manje poželjnu povezanost sa upalama i nakupljanjem masti. "Jedan od glavnih faktora koji stoji iza ove pojave je značajan sadržaj šećera u voćnom soku. Iako je šećer u voćnom soku prirodno prisutan, to je ipak šećer. Konzumacija velike količine voćnog soka može da dovede do značajnog unosa šećera, koji je direktno povezan sa upalama i nakupljanjem masti", kaže Nanavati.

Pomorandža
foto: Profimedia

Prekomerna konzumacija voćnog soka može da uzrokuje debljanje i upalu. Telo pretvara fruktozu, šećer prisutan u voću, u mast, koja se često nakuplja na području abdomena. Osim toga, ishrana bogata šećerom pokreće niz telesnih odgovora koji za rezultat mogu da imaju hronične upale, kaže dijetetičarka.

Popularni smutiji od voća sa niskim sadržajem šećera, kao što je bobičasto voće ili oni koji su napravljeni sa nezaslađenim bademovim ili kokosovim mlekom nude esencijalne vitamine bez značajnog povećanja unosa šećera. Da bi ste se osećali dobro, potrebno je da se aktivira dopamin, hormon koji će vam dati jutarnji elan, budnost i mentalni fokus.

BONUS VIDEO:ELA DVORNIK SKINULA SALO I POHVALILA SE RAVNIM STOMAKOM! Zamrzla masne naslage i čudnim tretmanom sad je SEKSI MAMA VIDEO

00:24

ELA DVORNIK SKINULA SALO I POHVALILA SE RAVNIM STOMAKOM! Zamrzla masne naslage i čudnim tretmanom sad je SEKSI MAMA VIDEO

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.