OVO JE TAJNA HRSKAVE KORE NAJBOLJE BANICE: Ovakvu PITU SA SIROM još niste probali
Banica, Foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

trik

OVO JE TAJNA HRSKAVE KORE NAJBOLJE BANICE: Ovakvu PITU SA SIROM još niste probali

U nastavku teksta saznajte kako možete da šta će vam pomoći da kore budu savršene i da banica bude hrskava

Objavljeno:

Banica je pita sa sirom koja nam dolazi sa juga Srbije, a čiji se recept prenosi s kolena na koleno. Ovu vrstu pite takođe možete da pronađete u Bugarskoj i Grčkoj. Nekada kore za pitu niste mogli da kupite u prodavnici, već su ih domaćice same razvlačile, a za njihovu pripremu su vam potrebne vešte ruke.

Danas možete da koristite gotove kore kada pripremate pitu sa sirom, ali ako želite da je napravite da bude baš hrskava, onda je bitno da sami umesite testo. U nastavku teksta saznajte kako možete da šta će vam pomoći da kore budu savršene i da banica bude hrskava.

pita
foto: Coolinarska Printscreen

Obavezno kupite kvalitetne sastojke i pre nego što dodate brašno u smesu za testo dva puta ga prosejte. Tako će kore biti lepše i bolje će se "lepiti". U testo dodajte i kašičicu sirćeta jer će zbog njega kora biti elastičnija i lakše će se razvlačiti.

Kada poređate sastojke (kore i fil) uradite sledeću stvar. Uhvatite banicu sa obe ivice i razvucite (izvucite) nagore i sa strane. Ovaj pokret se ponavlja onoliko puta koliko je potrebno da se rukama rastegne na sve strane.

Ako koristite kupovno testo, evo šta treba da znate:

Punjenje je veoma važno, pa u nadev dodajte malo kiselog mleka i sode. Mast, koja daje specifičan miris, dobro se slaže sa testom i, što je još važnije, čini da kore budu hrskave. Kada kupujete kore gledajte da budu što svežije jer će to pitu učiniti neverovatno ukusnom. Takođe, što vam fil bude tanji, to će vaša banica biti mekša. Ne brinite ako se listovi testa pocepaju ili ostane fil - samo ga prelijte preko banice.

MUSAKA I ŠOPSKA SALATA KAKVU DOSAD NISTE PROBALI! Ukućani će obožavati ovaj recept, A GOTOVO ZA TILI ČAS:

01:17

MUSAKA I ŠOPSKA SALATA KAKVU DOSAD NISTE PROBALI! Ukućani će obožavati ovaj recept, A GOTOVO ZA TILI ČAS

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.