OVO JE 5 NAJBRŽIH RASA NA SVETU: Jednog se SVI PLAŠE i NIKO mu ne može POBEĆI
Pas, Doberman, Foto: Profimedia

saznajte

OVO JE 5 NAJBRŽIH RASA NA SVETU: Jednog se SVI PLAŠE i NIKO mu ne može POBEĆI

Bilo da tražite psa za trkačka takmičenja, aktivni život ili jednostavno volite rase koje odišu brzinom, ovi psi će sigurno zadovoljiti vaše kriterijume

Objavljeno:

Kada razmišljamo o brzini, obično nam prvo padnu na pamet gepardi ili atletičari na trkalištima. Međutim, svet pasa takođe krije prave zvezde brzine, čiji sprintovi su impresivni i zadivljujući. Ako ste zaljubljenik u dinamiku i ljubitelj pasa, ove rase će vas definitivno ostaviti bez daha!

Greyhound (Hrt)

Poznat kao pravi sportista među psima, hrt je neosporni kralj brzine u svetu pasa. Njegova izdužena građa, dugačke noge i aerodinamično telo omogućavaju mu da dostigne brzinu do neverovatnih 70 km/h.

Tibetanski Mastif, Pas
foto: TAO Images Limited / Alamy / Profimedia

Saluki (Perzijski hrt)

Poreklom sa Bliskog istoka, Saluki je ne samo brz, već i prelep pas. Može postići brzinu do 60 km/h. Osim svoje brzine, ovu rasu krase i elegantna građa i svilenkasti kaput.

Whippet

Nekada poznat kao "siromašni hrt", Whippet je manja verzija engleskog hrta, ali to ga ne sprečava da bude brz. Ova rasa može postići brzinu od 55 km/h, što je iznenađujuće za njegovu veličinu.

Zlatni retriver, Pas
foto: Life with Malamutes/ Printscreen/ Youtube

Borzoi (Ruski hrt)

Ovaj aristokratski pas, takođe poznat kao ruski hrt, kombinuje snagu i brzinu. Iako možda nije tako brz kao Greyhound, Borzoi bez napora postiže brzinu od 50 km/h.

Doberman

Dok mnogi ne smatraju Dobermana tipičnom trkačkom rasom, ovaj pas je iznenađujuće brz. Sa maksimalnom brzinom od 44 km/h, Doberman kombinuje snagu, izdržljivost i agilnost.

Majke i snajke

02:02

DOBRO POZNATA PORODICA OTVORILA PETU SEZONU MAJKE I SNAJKE Pripremila jednostavan specijalitet koji će SVI OBOŽAVATI

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.