OVAKAV KOLAČ SE JEO U BIVŠOJ DRŽAVI, ALI I ŠIRE: Izgleda SKUPLJE nego što JESTE, nećete ni pomisliti da ga ODBIJETE
Napolitanka torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

paŽnja

OVAKAV KOLAČ SE JEO U BIVŠOJ DRŽAVI, ALI I ŠIRE: Izgleda SKUPLJE nego što JESTE, nećete ni pomisliti da ga ODBIJETE

Za fil skuvajte u mleku puding od vanile sa šećerom. Kad se prohladi, dodajte margarin, sve lepo sjedinite

Objavljeno:

Sastojci: 8 belanaca, 8 kašika šećera, 12 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, kesica praška za pecivo.

Fil: 1 l mleka, 2 kesice pudinga od vanile, 1,5 (375 g) margarin, 200 g šećera, 500 g napolitanki od lešnika, 200 g čokolade, 2 šlaga (za konačno filovanje torte).

Umutite belanca i dodajte sve navedene sastojke za koru. Ispecite koru na srednjoj temperaturi. Za fil skuvajte u mleku puding od vanile sa šećerom. Kad se prohladi, dodajte margarin, sve lepo sjedinite.

Podelite na 2 dela. U jedan deo stavite izmrvljene napolitanke, u drugi dodajte istopljenu čokoladu. Filujte sledećim redom: kora, fil od napolitanki, fil sa čokoladom. Umutite šlag i nafilujte tortu odozgo i sa strane.

00:36

Torta na 6 spratova, Vanja Mijatović i Aleksandar uživaju na proslavi

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.