SRPKINJE PTKRILE ŠTA MISLE O "MUVANJU" NA POSLU: Jedna stvar je čist MOBING, prete TUŽBOM
Ilustracija, Foto: PrintScreen/ Facebook/ Global Informers

šok

SRPKINJE PTKRILE ŠTA MISLE O "MUVANJU" NA POSLU: Jedna stvar je čist MOBING, prete TUŽBOM

Ovo je za Srbe mobing

Objavljeno:

Muškarci, je l' možete jednom, samo jednom, da ne muvate nekog ko je u poslovnom odnosu sa vama? Ne razumem u čemu je problem i zašto je to postalo dozvoljeno/uobičajeno?

Ovim rečima počinje objava jedne vidno izervirane Srpkinje na Tviteru koja je očigledno doživela sličnu situaciju na svom radnom mestu. Iako mnogi napominju da je od velike važnosti za integritet osobe odvojiti poslovno od privatnog, ipak postoji toliko primera, pogotovo u javnoj sferi koji diktiraju drugačije. Pa tako, srećemo sve više parova iz iste branše ili istog radnog mesta. A evo šta su Srbi rekli o tome:"To se naziva testosteron", smatrao je na samom početku jedan muškarac, dok mu je Srpkinja objave odgovorila da se to naziva mobingom.

"Mislim da veći problem imaju neudate žene, jer svaka budala, nađe za shodno da pretpostavlja ovo i ono i da im se 'nudi'. Što se tiče udatih, pretpostavka je da nije zainteresovana, ali mislim da se i njima 'nude'", smatrala je jedna žena.

Posao
foto: Profimedia

Dalje kroz komentare, Srpkinja koja je i objavila spornu objavu istakla je kako je više puta napominjala da je udata (iako nije), ali je ponovo doživljavala udvaranja kolega sa posla.

"Ni ja to ne razumem", dodala je još jedna žena, a onda je jedan muškarac postavio sledeće pitanje:

"A je l' dozvoljeno damama koje su u poslovnom odnosu sa nama da nas muvaju?", glasilo je pitanje, na šta mu je korisnica objave da je i to takođe nedozvoljeno. "Nikad spisak stanara i platni spisak, zlatno pravilo", dodao je jedan muškarac.

"Jednostavno, podneseš prijavu direktoru/policiji za mobing, daš otkaz i tako fatalna izabereš posao bilo gde drugde", savetovao je drugi. "Mislim da je to nekorektno u slučaju poslovnog razgovora i ako je druga strana zauzeta. Van toga je u redu", smatrao je još jedan korisnik.

Inače, mobing predstavlja zlostavljanje na radnom mestu, a najčešće ima svrhu da se zaposleni primora da sam napusti radno mesto. Među mobingom spada i se*ualno uzmemiravanje.

To podrazumeva bilo koji vid seksualnog ponašanja koji na bilo koji način utiče na to da se osoba oseća poniženo, uvređeno, uplašeno. To uključuje i namigivanje i slanje škatljivih poruka, dodirivanje osobe bilo gde po telu protiv njene volje, komentare njenog fizičkog izgleda aluzijama se*sualne prirode, pokazivanje polnih organa…

Bonus video:

SKANDAL! NAŠIM FUDBALERIMA NAMEŠTAJU SEKS AFERE Pauča: Boli me što smo takav narod koji PLJUJE svoje najveće sportiste SRAMOTA!

04:39

SKANDAL! NAŠIM FUDBALERIMA NAMEŠTAJU SEKS AFERE Pauča: Boli me što smo takav narod koji PLJUJE svoje najveće sportiste SRAMOTA!

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.