ZALJUBLJENI STE U DRUGOG, A IPAK VOLITE SVOG PARTNERA: Evo šta se dešava sa vama i kako da to PREVAZIĐETE
Ljubav, Foto: Profimedia

ljubav

ZALJUBLJENI STE U DRUGOG, A IPAK VOLITE SVOG PARTNERA: Evo šta se dešava sa vama i kako da to PREVAZIĐETE

Ljubav nije uvek jednostavna i predvidljiva emocija

Objavljeno:

Ponekad, dok smo već u vezi i volimo svog partnera, možemo se naći zaljubljeni u nekog drugog. Ovo može biti izuzetno konfuzno i stresno iskustvo koje postavlja mnoga pitanja o našim osećanjima i budućnosti naših trenutnih veza. Evo kako da razmislite o svojim osećanjima i donesete ispravne odluke.

Samoispitivanje

Prvi korak u suočavanju s ovakvim osećanjima je duboko samoispitivanje. Razmislite o tome šta vas privlači drugoj osobi i kako se ta privlačnost razlikuje od ljubavi prema vašem partneru. Pokušajte shvatiti da li je ovo prolazna fascinacija ili duboka zaljubljenost.

Seks, Ljubav, Intima, Odnosi
foto: Profimedia / Hugo Felix / Panthermedia /

Razgovor sa sobom

Postavljanje pitanja sebi može pomoći da bolje razumete svoja osećanja. Pitajte sebe zašto ste zaljubljeni u drugu osobu i kako se to odražava na vašu trenutnu vezu. Takođe, razgovarajte sa sobom o svojim vrednostima i prioritetima u vezi.

Razgovor sa partnerom

Ako se osećate zbunjeno ili zaljubljeni u nekog drugog, razgovarajte otvoreno i iskreno sa svojim partnerom. Otvorena komunikacija može vam pomoći da razumete svoja osećanja i može biti prvi korak ka rešenju problema.

Razmišljanje o posledicama

Razmislite o posledicama svojih postupaka. Da li biste radije ostali u svojoj trenutnoj vezi ili biste se odlučili za novu osobu? Razmislite o tome kako će vaše odluke uticati na vas, vašeg partnera i sve druge koji su uključeni.

Dajte sebi vremena

Ne donosite brze odluke. Dajte sebi dovoljno vremena da razmislite o svojim osećanjima i donesete odluku koja je u vašem dugoročnom interesu. Zaljubljenost može biti prolazna, pa je važno dati vremena svojim osećanjima da se smire.

Rad na trenutnoj vezi

Ako odlučite da ostanete u svojoj trenutnoj vezi, radite na njoj. Povedite se za time da obnovite strast i intimnost sa svojim partnerom. Ponekad, osećanja za drugu osobu mogu ukazivati na probleme u vezi koji se mogu rešiti.

Razgovor sa osobom u koju ste zaljubljeni

Ako odlučite da istražite svoja osećanja prema drugoj osobi, budite iskreni i otvoreni. Razgovarajte sa tom osobom o svojim osećanjima i razmislite o tome da li postoji budućnost za vašu vezu.

Najvažnije je da zapamtite da je svaka situacija jedinstvena, i da nema univerzalnog odgovora na pitanje šta treba učiniti kada ste zaljubljeni u drugog, ali i volite svog partnera. Važno je da donesete odluku koja je u skladu sa vašim vlastitim vrednostima i osećanjima, uz poštovanje svih uključenih strana.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.