NISTE SVESNI ŠTA SVE MOŽE DA URADI KORA OD JABUKE: Kada budete videli više je NIKAD NEĆETE BACITI
Jabuka, Foto: Printscreen

pažnja

NISTE SVESNI ŠTA SVE MOŽE DA URADI KORA OD JABUKE: Kada budete videli više je NIKAD NEĆETE BACITI

Na kraju celog postupka pustite da se posuđe osuši i primetićete kako je kiselina iz kore jabuke odradila svoje i sve se zasijalo

Objavljeno:

Imate li naviku da ljuštite jabuku i bacate koru? Ako to radite, pravite veliku grešku. Naime, kore su vrlo korisne za mnogo različitih namena: ne samo za neke kućane poslove, već i za smišljanje nekih zanimljivih recepata. Kore jabuke bogate su proteinima i vlaknima i mogu biti svojevrsni „kec iz rukava“ u domu. Pogledajte kako.

Kore jabuke: kako očistiti aluminijumske predmete

Jedna od najstarijih koristi kore jabuke odnosi se na mogućnost čišćenja i posvetljivanja aluminijumskih predmeta. U šerpu stavite kore od jabuka koje imate pri ruci zajedno s vodom; u ovom trenutku uronite posuđe ili druge aluminijumske predmete koje planiramo da čistite. Sve stavite na vrlo laganu vatru i pustite da se greje pola sata. Na kraju celog postupka pustite da se posuđe osuši i primetićete kako je kiselina iz kore jabuke odradila svoje i sve se zasijalo.

Banjica, Čačak, Voće, Jabuka
foto: RINA

Kućni dezodorans

Još jedna posebna upotreba koju možemo iskoristiti od kore jabuke je ona koja se odnosi na mirise u domu. Biće dovoljno, u ovom slučaju, osušiti nekoliko kora na suncu; nakon toga ih trebate staviti u platnenu vrećicu i dodati im cimet. Na taj način ćemo dobiti odličan prirodan kućni osveživač, pogodan i za ormare i komode.

Sredstvo za čišćenje od kore jabuke

Jeste li ikada zamislili da možete napraviti deterdžent od kore jabuke? Ne šalimo se. Ako primetite, mnogi proizvodi koje koristite za čišćenje kuće i kupujete u supermarketu sadrže sirće. Među najčešće korišćenim je jabukovo sirće. Ovo je proizvod koji ima antimikrobni efekat utvrđen naučnim istraživanjima i čak se bori protiv bakterija kao što su Escherichia coli i Candida.

Da biste napravili ovo domaće sredstvo za čišćenje, jednostavno ćete morati da pomešate kore jabuke s malo šećera i vode. Na kraju postupka dobijenu tečnost procedite i do tri četvrtine napunite hermetički zatvorenu teglu. Zatvorite papirnatim ubrusima i gumicom i odložite na prilično toplo mesto, ali daleko od svetlosti, najmanje tri nedelje. Ne zaboravite, međutim, da ga promućkate svaki dan.

Biće spreman taman kada se jasno oseti prilično intenzivan miris sirćeta. Ne zaboravite da govorimo o proizvodu za dezinfekciju i odmašćivanje koji se čak može koristiti za uklanjanje kamenca i čišćenje uređaja kao što je rerna.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.