OVO JE JEDNOSTAVNA, A UKUSNA PLAZMA TORTA: Kremasta je zbog 1 SASTOJKA - nema joj ravne
Torta sa plazmom, Foto: Printscreen/Youtube/NatasineSlastice

deca će je obožavati

OVO JE JEDNOSTAVNA, A UKUSNA PLAZMA TORTA: Kremasta je zbog 1 SASTOJKA - nema joj ravne

Jednostavna i ukusna plazma torta koja će decu i odrasle osvojiti na prvi zalogaj

Objavljeno: 21:01h

Plazma torta je jedna od najpoznatijih na našim prostorima i domaćice joj se uvek rado vraćaju.

Postoji mnogo recepata, neke žene dodaju i neku voćku, neke čokoladu, a ova je toliko jednostavna, a ukusna da ćete poželeti stalno da je spremate.

Evo šta je potrebno od sastojaka:

Plazma torta, Torta
foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Za koru (tri se peku):

4 belanca

4 kašike šećera

4 kašike mlevenoh plazma keksa ( potrebno je 300 gr za celu tortu i od te mere odvadite za kore )

ravna kašičica praška za pecivo

Krem:

12 žumanaca

10 kašika šećera

100 gr čokolade za kuvanje

600 ml mleka

Plazma torta, Torta
foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

2 pudinga sa ukusom slatke pavlake + 3 kašike šećera

250 gr margarina ili maslaca

ostatak od mlevenog plazma keksa posle dodavanja u kore

2 šlag krema od vanile

mleko za mućenje šlaga

Priprema:

Ulupati 4 belanca sa 4 kašike šećera pa ddoati mleveni plazma keks i prašak za pecivo pa u obložen kalup 26 cm sipati masu, poravnati i staviti da se peče 15 minuta u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Kora treba da je blago žute boje, da blago porumeni. Pazite da se ne prepeče onda postaje tvrda i lomljiva, a to ne želimo

Isti je postupak i za ostale dve kore.

Ulupati žumanca sa šećerom pa staviti na paru da se kuva 15 minuta.

Od trenutka kada šerpa ispod sa vodom provri kuvati 15 minuta pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.

Skloniti sa vatre da se ohladi.

Plazma torta, Torta
foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Staviti na vatru 500 ml mleka a u ostalih 100 ml razmutiti šećer i puding sa ukusom slatke pavlake i kada mleko provri zakuvati pa mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Ulupati penasto margarin ili maslac pa im dodati ohladjen fil od puding i sve umutiti a zatim dodati i ohladjen fil od žumanaca.

Dobro izmešati i na kraju sjediniti sa mlevenim plazma keksom koji je preostao od pečenja korica.

Ulupati šlag krem od vanile po upustvu sa kesice, sa mlekom.

Bogato filovati korice kremom sa plazmom pa preko šlag kremom.

Krema ima dovoljno da se namaže i cela torta okolo i odgore.

Dekoracija po izboru, hladjenje i serviranje.

Prijatno.

Bonus video:

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso/Trpeza.alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.