JAPANCI PRAVE NAJUKUSNIJU KAJGANU, A SADA JE RECEPT PRED VAMA: Jaja na ovakav način Srbi nisu probali
Japanska kajgana, Foto: Printscreen/Youtube/okamoto.yukako

kombinacija ukusa je top

JAPANCI PRAVE NAJUKUSNIJU KAJGANU, A SADA JE RECEPT PRED VAMA: Jaja na ovakav način Srbi nisu probali

Japanci imaju svoje specijalitete, a nešto neobično je kajgana - njihov recept će vas ostaviti bez teksta

Objavljeno:

Japanska kajgana je toliko dobra da niko ne može da joj odoli.

Kada je jednom napravite stalno ćete je spremati po njihovom receptu.

Ovo su potrebni sastojci:

4 jaja

1 kašičica pirinčanog vina za kuvanje

2 kašičice soja sosa

Kajgana
foto: Printscreen/Youtube/okamoto.yukako

prstohvat šećera

malo supe iz kesice razmućene u vrlo malo vode (dovoljna je jedna kašika),

malo putera

Priprema:

Jaja, pirinčano vino, šećer i malo supe razmućene u vodi pomešajte u vanglici, ali vodite računa da se ne napravi pena.

U tiganju rastopite malo putera na srednjoj temperaturi i sipajte otprilike trećinu smese. Kad smesa malo očvrsne, pomoću štapića motajte u rolat prema sredini. Na prazan prostor u tiganju sipajte pola preostale smese, pa kad očvrsne, rolat namotajte nazad. Ponavljajte dok ne potrošite svu smesu od jaja.

Vodite računa da se jaja dobro ispeku!

Po želji, dok su je smesa od jaja još rovita, sipajte malo rendanog kačkavalja ili izmrvljenog sira - biće još ukusnije!

Bonus video:

01:00

Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.