SAVETI NAŠE BIVŠE STJUARDESE ZA BEZBEDENIJI LET: OVDE treba da sedite kako biste PREŽIVELI opasnost (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

ovo morate znati

SAVETI NAŠE BIVŠE STJUARDESE ZA BEZBEDENIJI LET: OVDE treba da sedite kako biste PREŽIVELI opasnost (VIDEO)

Tina je takođe savetovala putnike da se upoznaju sa pozicijom izlaza u slučaju opasnosti i, ako je moguće, sednu blizu tih izlaza

Objavljeno: 09:11h

Tina je naglasila da strah od letenja pogađa mnoge ljude, čak i one koji su već imali iskustvo letenja. Ona je istakla da, iako avionski incidenti retkošću dešavaju, važno je znati na šta obratiti pažnju kako biste bili pripremljeni u slučaju neželjenih situacija.

Jedan od njenih saveta bio je da, statistički gledano, sedišta u zadnjem delu aviona imaju oko 40 odsto veće šanse za preživljavanje. Ovo se objašnjava time da u slučaju problema, putnici u zadnjem delu aviona imaju bolju šansu da se evakuišu s obzirom na raspored vrata i izlaza.

Tina je takođe savetovala putnike da se upoznaju sa pozicijom izlaza u slučaju opasnosti i, ako je moguće, sednu blizu tih izlaza. Važno je ostati pribran i vezan tokom leta. Preporučila je i nošenje obuće u kojoj možete brzo trčati, kako biste bili spremni za eventualnu evakuaciju.

Kao završni savet, Tina je naglasila da su prva pet minuta po poletanju i poslednjih osam minuta pre sletanja najopasniji trenuci tokom leta. Zbog toga je važno ostati budan i svestan tokom ovih ključnih trenutaka kako biste mogli adekvatno reagovati u slučaju bilo kakvih problema ili hitnih situacija.

BONUS VIDEO:

00:16

Posle drugog pokušaja, avion iz Istanbula za Pariz, uspešno je sleteo na aerodrom Nikola Tesla

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.