ZAVISNICA OD ČOKOLADE SMRŠALA SA 153 KILOGRAMA NA 74 ZA SAMO 2 MESECA: OVO je magična DIJETA koja ju je PREPOLOVILA
Loren Marfi, Foto: Printscreen/youtube/ The Slimpod Channel

transformacija

ZAVISNICA OD ČOKOLADE SMRŠALA SA 153 KILOGRAMA NA 74 ZA SAMO 2 MESECA: OVO je magična DIJETA koja ju je PREPOLOVILA

Loren je na vrhuncu svoje gojaznosti imala 153kg i jela tri čokolade dnevno, a obroci su joj bili toliko veliki da bi mogli da nahrane dve osobe.

Objavljeno: 11:19h

Loren Marfi se oduvek borila sa svojom težinom i većinu svog života provela je na različitim dijetama pokušavajući da obuzda svoju tešku zavisnost od šećera i ljubav prema čokoladi i ugljenim hidratima.

Ali sve se promenilo za nju kada je otkrila "magični" audio program na mreži, koji joj je pomogao da izgubi polovinu svoje telesne težine tako što je prevazišla nezdrave navike u ishrani i naučila da uživa u vežbanju.

Čokolada
foto: Jaroslav Kvíz / Ifood SM / Profimedia

- Stalno sam bila na dijetama. Čim bi prestala ugojila bih se, jer su dijete uvek bile previše restriktivne, rekla je 64-godišnja Lorejn i dodala: - Imala bih uspeha. Izgubila bih 20-ak kilograma, ali kada ste toliko dugo ograničeni, ne možete to da izdržite. Težina se vratila, a dodala sam i neko kolo preko.

- I to je bilo prilično uznemirujuće. Najtraumatičnije mi je bilo kada sam bila u tematskom parku u Turskoj sa svojim unucima. Hteli su da idem na vožnju sa njima, a šipka koja ti ide preko ramena nije mogla da prođe preko mog stomaka.

Njena borba sa svojom težinom uticala je na njeno mentalno zdravlje, pa je uzimala antidepresive i lekove za anksioznost. Onda je naišla na program za mršavljenje na mreži i odlučila da ga isproba. Audio program ima za cilj da ponovo obuči mozak traži i zadovoljava se zdravom ishranom, umesto dijeta, a Loren kaže da joj je to promenilo život.

- Slučajno sam to pronašla program na Internetu. Pošto nije bilo dijeta i ograničenja, pomislio sam: 'Zašto da ne?' i prijavila sam se za 12-nedeljni program. Režim je pretežno uključivao slušanje devetominutnog audio snimka koji cilja na podsvest, stvarajući zdraviji odnos prema hrani.

Lorin je objasnila da se u programu radi o usvajanju mantre "jedi manje, kreći se više, biraj bolje".

- Za mene je promena u ishrani bila prilično trenutna. Jednostavno više nisam želela da jedem istu hranu. Imala sam glavobolje otprilike prve nedelje nakon što se šećer u mom organizmu snizio, a onda su nestale. Ali težina nije pala preko noći - morala sam da verujem u proces i sebe.

Promena u njenom načinu života i navikama u ishrani bila je skoro trenutna i proslavila je svoj gubitak težine - izgubila je čak 74kg - kupovinom svog prvog bikinija.

- Otišla sam na odmor sa svojim mužem i nisam mu rekla, jer me je prvi put video u bikiniju, rekla je ona i dodala: - Stajala sam u dnevnoj sobi u našem stanu, a on je bio tako zapanjen i srećan. Uvek mi je ranije govorio da nosim bikinije, ali nikada nisam imala samopouzdanja.

Loren je rekla da je najveća lekcija koju je naučila na svom putu gubitka težine bila da jede sve umereno, i savetuje svima koji žele da idu njenim stopama da prestanu sa dijetom jer "ne funkcioniše".

- Najvažnija lekcija koju sam naučila je da budem umerena. I dan-danas počastim sebe čašom vina i parčetom kolača, rekla je ona.

- Neću se ugojiti ako pojedem jedno parče torte. Ali ako to radite stalno svaki dan, onda očigledno hoćete. Takođe sam naučila koliko je vežbanje važno u održavanju težine. Šetam svaki dan sada, i takođe vežbam sa hula-hupom.

Loren više ne uzima antidepresive i rekla je da njena anksioznost "nije kao što je bila". Ponovo je posetila tematski park u Turskoj i bila je presrećna kada je mogla da stane na vožnje sa svojim unucima.

Loren Marfi
foto: Printscreen/youtube/ The Slimpod Channel

Lorenine navike pre režima:

  • Doručak - dve kriške tosta ili kroasana sa žitaricama
  • Ručak - sendviči, čips i slatka poslastica poput kolačića
  • Večera - Krompir i piletina

Grickalice - Do tri čokolade od 150 g dnevno, kolači, keksevi i kroasan sa šunkom i sirom na putu do posla

Takođe je jela i brzu hranu oko dva puta nedeljno, a porcije su bile dovoljno velike da nahrane dve osobe.

Šta jede sada:

  • Doručak - voće sa jogurtom, orasima i semenkama ili zob
  • Ručak - salata
  • Večera - povrće, krompir i izvor proteina ili domaći obrok kao što su špageti bolonjeze
  • Grickalice - retko gricka

BONUS VIDEO

03:14

DIJETA PO KRVNIM GRUPAMA JE NA SPISKU PET NAJGORIH NA SVETU?! Nutricionisti upozoravaju na njenu naučnu neutemeljenost

(Espreso/srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.