EVO KAKO DA PREPOZNATE AGRESIVNOG PSA: Ako se ovako PONAŠA, nikako mu NE PRILAZITE jer će vas UJESTI
Agresivni pas, Foto: Profimedia

pazite se

EVO KAKO DA PREPOZNATE AGRESIVNOG PSA: Ako se ovako PONAŠA, nikako mu NE PRILAZITE jer će vas UJESTI

Pozitivan odgoj povećaće šanse da vaš pas oseti samopouzdanje u novim situacijama.

Objavljeno: 09:34h

Rob Bejs, stručnjak za ponašanje pasa, za Mirror je dao uputstva kako prepoznati znake po kojima ćete znati da biste mogli biti u opasnosti.

Bejs objašnjava da je moguće sprečiti da pas postane opasan već u početku. Kako biste smanjili rizik, važno je odabrati vrstu koja odgovara vašem načinu života i sprovesti istraživanje pre nego što odlučite da postanete vlasnik psa.

Američki staford, Pas, Kuče
foto: Profimedia

Takođe, postoji mogućnost treniranja agresivnog psa kako bi se ponašao bezbedno. Ako imate psa koji je pokazao opasno ponašanje, trebalo bi potražiti profesionalni savet i obezbediti sigurnost sebe, drugih pasa i okoline. Privatni trener ili stručnjak za ponašanje u lokalnom centru za spasavanje životinja mogu vam pružiti potrebnu pomoć.

Iako je teško predvideti hoće li pas uraditi nešto opasno, postoji govor tela koji možemo da naučimo da prepoznajemo. Pseći govor tela otkriva kako se osećaju i da li im je ugodno ili ne. Prepoznavanje tih znakova može pomoći u izbegavanju potencijalnih opasnosti.

Neki od znakova uključuju režanje, promene u držanju repa i tela, kao i promene u izrazu očiju. “Važno je razumeti ove signale i prilagoditi se situaciji kako bi se izbegli potencijalni konflikti”, kaže Rob Bejs.

Kako biste smanjili rizik od napada pasa, trebalo bi se edukovati o ponašanju pasa i promovisati odgovorno vlasništvo. Osim toga, važno je sprovesti profesionalnu obuku kako bi se sprečilo agresivno ponašanje pasa, zaključuje stručnjak.

BONUS VIDEO

01:12

RODITELJI SU KRIVI ZA VUČJAKA KOJI JE ISKASAPIO LICE DEVOJČICI? Stručnjak analizira: Ostavili su dete samo, pas je imao okidač!

(Espreso/n1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.