ONA JE KRALJICA MEĐU TORTAMA, NJEN UKUS SE NE ZABORAVLJA: Još više će vas OSVEŽITI ako je napravite sa ovim VOĆKAMA
Foto: YOUTUBE/SCREENSHOT/GELSON'S MARKETS

PREUKUSNA

ONA JE KRALJICA MEĐU TORTAMA, NJEN UKUS SE NE ZABORAVLJA: Još više će vas OSVEŽITI ako je napravite sa ovim VOĆKAMA

Osim klasične pripreme na koju ste navikli, sada iskoristite šljive i kupine i videćete koliko osvežava

Objavljeno:

Danas postoji mnogo torti sa korama od belanaca, a jedna od njih je i Pavlova.

Osim klasične pripreme na koju ste navikli, sada iskoristite šljive i kupine i videćete koliko je ukusna.

Osvežiće vas pri prvom zalogaju.

Pavlova torta
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Sastojci:

Za koru:

4 belanceta

1 šolja šećera

1 kašika sirćeta

1 kašika kukuruznog skroba

1 kašika belog sirupa (opciono)

1 kašičica vanilin šećera

prstohvat soli

Za fil:

Pavlova torta
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

250 g šljiva, očišćenih i naseckanih

150 g kupina

2 kašike šećera

250 ml slatke pavlake

2 kašike šećera u prahu

1 kašičica vanilin šećera

Pavlova torta
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Priprema:

Zagrejte rernu na 150°C i obložite pleh papirom za pečenje. U velikoj posudi, mutite belanca sa prstohvatom soli dok ne postanu čvrsta i sjajna. Dodajte postepeno šećer, kašiku po kašiku, muteći između svake dodate kašike šećera. Belanca treba da budu čvrsto šlag. Dodajte sirće, kukuruzni skrob, beli sirup (opciono) i vanilu u belanca, pa lagano promešajte špatulom kako biste sve sjedinili. Na pripremljenom plehu oblikujte koru tako da napravite udubljenje u sredini za fil. Stavite koru u prethodno zagrejanu rernu i pecite je oko 1 sat, ili dok ne postane hrskava sa spoljne strane i suva iznutra. Kora će pucati, što je normalno.

Dok se kora peče, pripremite fil. U šerpi, kuvajte šljive i kupine sa 2 kašike šećera na srednje jakoj vatri dok voće ne omekša i stvori se gust sirup. Ostavite da se ohladi. U drugoj posudi, mutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom dok ne dobijete čvrst šlag. Kada je kora pečena i ohlađena, prebacite je na tanjir za posluživanje. Napunite udubljenje u koru sa pripremljenim voćnim filom. Preko voćnog fila stavite šlag, koristeći špatulu da ga lepo rasporedite. Dekorišite Pavlovu tortu svežim šljivama i kupinama.

Bonus video:

07:33

Lenja pita - Zaboravljena jela Srbije


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.