JEDNI SU U VEĆEM RIZIKU OD URINARNIH INFEKCIJA: Pogrešno BRISANJE posle NUŽDE ih povećava, DOKTOR sve OBELODANIO
Urolog, Foto: Profimedia

važno za vaše zdravlje

JEDNI SU U VEĆEM RIZIKU OD URINARNIH INFEKCIJA: Pogrešno BRISANJE posle NUŽDE ih povećava, DOKTOR sve OBELODANIO

Urolog otkrio ko je u većem riziku od urinarnih infekcija i zbog čega

Objavljeno:

Čini se da smo još od malena naučili kako treba pravilno da se brišemo nakon velike nužde - od napred ka nazad. Međutim, postoje još neke cake koje mogu da vam pomognu da ne zaradite infekciju urinarnog trakta.

Obrazac od napred-nazad je posebno važan za žene, jer bi fekalne bakterije u suprotnom mogle ući u uretru, cev od bešike do mesta gde urin izlazi iz tela, što dovodi do infekcije urinarnog trakta.

I Nacionalni institut za zdravlje SAD smatra da je pravilno brisanje jedan od najboljih načina za žene da izbegnu infekcije. Ovo je posebno važno za žene jer je njihova uretra kraća od muške, što olakšava bakterijama da uđu u bešiku.

Toalet papir, WC, WC šolja, Mala nužda, Velika nužda, Kupatilo, Toalet
foto: Profimedia

Muškarci su takođe podložni infekcijama urinarnog trakta, mada ne često kao rezultat lošeg brisanja, kažu lekari iz Urološkog centra na Floridi. Kada je reč o količini papira koja je potrebna za potpuno brisanje nakon velike nužde, evo šta kažu stručnjaci.

Najmanje sedam listova papira je dovoljno za prosečnu osobu, što je i potvrdila anketa jednog porizvođača papira. Takođe, stručnjaci preporučuju dobro upijajuću i meku toaletnu maramicu ili papir. Previše ili prejako brisanje, posebno tankim ili grubim papirom, može da dovede do neprijatnog svraba i iritacije. Zato, budite veoma nežni tada!

Korišćenje bidea i tuširanje nakon obavljanja velike nužde takođe je preporučljivo, pogotovo za one koji pate od hemaroida.

Bonus video: SVET U ŠOKU, RONALDO UBRIZGAVA BOTOKS U PENIS! Urolog otkrio za koliko cm se polni organ UVEĆA nakon ove procedure

05:30

SVET U ŠOKU, RONALDO UBRIZGAVA BOTOKS U PENIS! Urolog otkrio za koliko cm se polni organ UVEĆA nakon ove procedure

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.