ZBOG OVOKVOG SEDENJA U GRADSKOM PREVOZU ĆE VAM TRAJNO STRADATI KIČMA: Samo je jedan položaj PRAVILAN i to OVAJ
Ilustracija, Foto: PrintScreen/ Instagram/ Serbia live Beograd

stradaće vam kičma

ZBOG OVOKVOG SEDENJA U GRADSKOM PREVOZU ĆE VAM TRAJNO STRADATI KIČMA: Samo je jedan položaj PRAVILAN i to OVAJ

Evo zbog čega vam kičma strada

Objavljeno:

Putovanje u javnom prevozu donosi sa sobom razne anegdote, nervozu, različite ljude i karaktere. Koliko puta vam se desilo da vas neko iznervira u autobusu ili tramvaju?

Guranje za slobodno mesto, svađanje, zatvaranje prozora kada je vama vruće, gaženje cipela, guranje lakta u pleksus, samo su neki od problema. Možda najneprijatnije je kada vam neko zalazi u lični prostor i više nego što je potrebno. Najčešći razlog za to je pogrešan način sedenja.

Kičma, Leđa, Bol
foto: Profimedia

Ima ljudi koji stvarima ili načinom sedenja zauzmu i mesto pored sebe, a neki čak podižu noge, stavljaju na sedište prekoputa itd. Vodeći britanski stručnjak za bonton Vilijiam Hanson koji na svom TikTok profilu redovno otkriva savete lepog ponašanja, tvrdi da je odgovarajući položaj za sedenje najbolje odrediti – šakom.

Kako pravilno sedeti u javnom prevozu?

Sednite na stolicu uspravnih leđa, savijenih kolena i stopala ravno položenih na pod. Stisnite ruku u šaku i položite je između savijenih kolena. Onoliko prostora koliko zauzima stisnuta šaka između vaših kolena predstavlja odgovarajući razmak za noge. Držite ga.

Bonus video: Žena bacila jaje na autobus u Zemunu

00:27

Žena bacila jaje na autobus u Zemunu

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.