SVI MISLE DA SE OVE VEŽBE RADE DA SE SMANJI VAGINA: MUŠKARCE je SRAMOTA da priznaju, ali i oni ih KORISTE
Ilustracija, Foto: Natallia Krechka / Alamy / Alamy / Profimedia

za sve

SVI MISLE DA SE OVE VEŽBE RADE DA SE SMANJI VAGINA: MUŠKARCE je SRAMOTA da priznaju, ali i oni ih KORISTE

Ne, Kegelove vežbe nisu samo za devojčice, evo kako ih koriste i za šta muškarci

Objavljeno:

Svi pamte scenu iz serije "Seks i grad" kada glavne junakinje sede u restoranu i ručaju, ćaskajući o ljubavnim temama. U jednom trenutku se povela rasprava o važnosti Kegelovih vežbi za bolju intimu, na šta je Samanta (Kim Katral), na sebi svojstven način - otvoreno i bez imalo stida - priznala da baš u tom trenutku, dok sedi sa drugaricama u restoranu, steže mišić "tamo dole".

I mada mnogi misle da su Kegelove vežbe važne samo za jačenje vaginalnog mišića i samim tim poboljšanje intimnih odnosa, istina je zapravo da ova vrsta "treninga" se fokusira na jačanje mišića karličnog, odnosno pelvičnog dna. Ovi mišići igraju važnu ulogu u podržavanju organa u karlici, uključujući bešiku, matericu (kod žena) i rektum.

vagina
foto: Profimedia

Vežbanje i jačanje ovih mišića donosi brojne koristi, među kojima su:

Poboljšanje kontrole bešike - ojačani mišići karlice mogu pomoći da se smanji ili spreči problem sa inkontinencijom (nekontrolisanim ispuštanjem urina) tako što će pomoći da se bolje zadržava mokraća.

Poboljšanje intimnog zadovoljstva - jači mišići karlice mogu da pojačaju uživanje tokom intimnog odnosa i or*azma, kako za muškarce tako i za žene.

Podrška uterusu - kod žena, ovi mišići igraju ulogu u podržavanju materice i pravilnom položaju, što može biti posebno važno tokom trudnoće i nakon porođaja.

Prevencija prolapsa - ojačani mišići karlice mogu da pomognu u sprečavanju prolapsa organa, što se događa kada organi poput materice ili bešike klize prema donjem delu karlice.

Pomoć kod poremećaja prostate - kod muškaraca, Kegelove vežbe mogu da pomognu u održavanju zdrave prostate i smanjenju rizika od poremećaja prostate.

vagina
foto: Profimedia

Kako se rade Kegelove vežbe?

Kegelove vežbe treba da budu deo vaše svakodnevne rutine. Ali, prvo je neophodno da ispraznite bešiku. Postoje razlike u zavisnosti od toga da li ih radi nežniji ili jači pol, a evo na šta da obratite pažnju i koja pravila da ispoštujete...

  • Kegel za žene

"Locirajte" mišiće karličnog dna tako što ćete naglo zaustaviti urin usred mokrenjai. Jednom kada znate koji je to mišić, možete da izvodite vežbe u bilo kojoj situaciji.

Kegelove vežbe počnite zatezanjem mišića, držite tako 5-6 sekundi, a zatim se opustite.

Veoma je važno da se usredsredite na zatezanje mišića da bi vežba bila ispravna. Ne zatežite mišiće stomaka, butina ili zadnjici i izbegavajte zadržavanje daha.

Uvek uradite set od najmanje tri vežbe, ponavljajući ih 10-15 puta dnevno.

  • Kegel za muškarce

Sedite, stanite ili lezite u udoban položaj i opustite mišiće. Zatim stengite mišiće anusa kao kada želite da sprečite ispuštanje gasova, ali trudite se da pritom ne stežete mišiće zadnjice, stomaka ili butina.

Stegnite mišiće kao kada želite da zaustavite mlaz urina, zatim opustite mišiće.

Kada stegnete mišiće, zadržite ih tako desetak sekundi, zatim opustite na deset sekundi.

U roku od 12 nedelja počećete da primećujete promene u i zato je važno da Kegelove vežbe radite svakodnevno. Polni organi su revitalizovani i funkcionišu kao "novi", a sprečićete i probleme koji često umeju da budu neprijatni i kojih se mnogi stide.

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI:

04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

(Espreso/ MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.