STRUČNJACI OBJAŠNJAVAJU DA LI POSTOJI SAVRŠENA POZA: Evo kako bi trebalo da SEDITE NA WC ŠOLJI tokom velike nužde
Čovek u WC-u, Foto: Profimedia

bez muka

STRUČNJACI OBJAŠNJAVAJU DA LI POSTOJI SAVRŠENA POZA: Evo kako bi trebalo da SEDITE NA WC ŠOLJI tokom velike nužde

Da li ste znali da postoji savršena poza za vršenje velike nužde?

Objavljeno:

Vrlo je moguće da ste sve ovo vreme radili to pogrešno. Prosečna osoba će ići najmanje jednom dnevno u WC radi velike nužde, a prema stručnjacima za karlično zdravlje, postoji savršen način za obavljanje ove vrste pražnjenja.

Stručnjaci su napravili grafikon stolice koji pokazuje kako različiti tipovi mogu izgledati ili zašto imaju baš takav miris. Postoji sedam različitih vrsta; kategorije su nazvane: kliker, gusenica, viršla, zmija, ameba, mekane kuglice i sleke Džeksona Poloka (ekspresionistički prikaz - tehnika kapanja boja).

Toalet papir, WC, WC šolja, Mala nužda, Velika nužda, Kupatilo, Toalet
foto: Profimedia

Stručnjaci savetuju da za savršeno pražnjenje postoji određena poza, ona se postiže tako što podignete noge na neki predmet (na kantu ili veliko pakovanje tolni toalet papira). Vaša stopala bi trebalo da budu podignuta od poda i savijena u kolenima.

Ovakav položaj će znači manje naprezanje i bolje pražnjenje creva. To nije sve, ovakav položaj na WC šolji omogućava opuštanje stomaka i produženje karličnog dna, što čini proces udobnijim.

WC šolja
foto: Profimedia

Svako ko se muči da se isprazni, savetuju stručnjaci, treba da pokuša da aktivira karlicu kružnim pokretima dok je u toaletu, a to uključuje pomeranje samo gornjeg dela tela. Ukoliko ovo ne pomogne, ustajanje i sedanje nekoliko puta takođe može pomoći.

Stručnjaci upozoravaju da ne čekate i ne odlažete pražnjenje nikada. Prema "Medical News Today", ukoliko s vremena na vreme odložite odlazak u toalet radi velike nužde to nije štetno, ali ako ovo radite često možete izazvati dodatne probleme kao što su zatvor, upala i teže komplikacije.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.