DOBRO MU POGLEDAJTE ORGAN SLEDEĆI PUT, EVO ŠTA ZNAČE BELE TAČKICE: Mogu biti BEZAZLENE,a ČEŠĆE su POLNO PRENOSIVE
Muški polni organ, Foto: Profimedia

PAZITE SE

DOBRO MU POGLEDAJTE ORGAN SLEDEĆI PUT, EVO ŠTA ZNAČE BELE TAČKICE: Mogu biti BEZAZLENE,a ČEŠĆE su POLNO PRENOSIVE

Stručnjaci upozoravaju na bele tačkice na muškom polnom organu, evo šta znače

Objavljeno:

Promene na genitalijama mnoge znaju da zabrine. Pored onih bezazlenih, usled različitih stanja, ali i nezaištićenog seksa, te polnih infekcija, mogu da se jave i nešto ozbiljnije promene - poput belih tačkica na muškom polnom organu.

Kod nekih se javljaju u obliku malih grudvica, plihova, dok kod drugih veličina varira. Kada je vreme za pomoć stručnjaka? Ako izazivaju bol, pojavljuju se iz njih iscedak ili imaju neke druge neobične simptome, treba da se obratite lekaru što je pre moguće.

Šta uzrokuje bele tačke na muškom polnom organu?

Bilo da je u pitanju herpes ili urasla dlaka, postoji nekoliko razloga zašto bi mogle da se jave promene "tamo dole":

Penis
foto: Profimedia

1. Genitalne bradavice

Genitalne bradavice su male, mesnate izrasline koje se pojavljuju na ili oko genitalnog područja, ili oko zadnjice. Onw su virusna infekcija kože uzrokovana humanim papiloma virusom (HPV). Bradavice su obično bezbolne i ne predstavljaju pretnju po zdravlje, ali mogu da izazovu svrab.

2. Herpes

Još jedna polno prenosiva infekcija koja može izazvati bele mrlje na vašoj muškosti je herpes. Herpes je infekcija uzrokovana virusom herpes simpleksa (HSV) koja može da dovede do bolnih, plikova na genitalijama i područjima koja ih okružuju. To je hronično, dugotrajno stanje i virus ostaje u vašem telu do kraja života.

To znači da može ponovo da postane aktivan, izazvan stvarima kao što su ležaljke ili sunčanje, trenje u području genitalija, pušenje i piće. Takođe imajte u vidu da je HSV zarazan i može da se prenese nezaštićenim intimnim odnosom

3. Gljivične infekcije

Gljivična infekcija koja je uzrokovana prekomernim rastom gljivice Kandide naziva se drozd koja može da se jave i kod muškaraca, a ne samo žena. Kod muškaraca može da izazove crvenilo oko glave polnog organa, kao i fleke, iritaciju i belo/žuto sekret.

4. Bubuljice

Kao i bilo gde drugde na vašem telu i tamo dole mogu da se jave bobuljice. Inače, bubuljica se formira kada se pore u koži zaraze bakterijama. Nipošto nemojte da ih cedite jer možete da izazovete infekciju i upale.

5. Urasla dlaka

Kada imate uraslu dlaku u predelu genitalija, primetićete malu izbočinu na koži koja često može biti bolna na dodir. Ako se depilirate ili brijete tamo dole, veća je verovatnoća da ćete dobiti uraslu dlaku. Većina izraste sama, ali ako počnete da primećujete znake infekcije, poput gnoja, onda je vreme da se obratite svom lekaru.

Muškarac, Bol, Penis, Polni organ
foto: Profimedia

6. Balanitis

Balanitis je upalni proces kožice muškog uda i predstavlja akutno stanje. Obično se javlja bol, crvenilo i otok vrha polnog organ. Takođe može da izazove beličast, grudvasti iscedak i fleke.

7. Biserne papule pe*isa

Moguće da ranije niste čuli za njih, ali biserne papule na muškom polnom organu su benigne (dobroćudne) promene lokalizovane na koži muškog ud koje su kružno raspoređeni u jednom ili više redova. Podsećaju na sitne bisere. Nije poznato šta uzrokuje papule, ali su bezopasne i ne zahtevaju lečenje osim ako ne postanu bolne.

8. Fordis mrlje

Fordis mrlje ili pege su male bele izbočine na muškom polnom organu uzrokovane pojačanim lučenjem lojnih žlezda. Inače, one su bezopasne i ne prenose se nezaštićenim intimnim odnosom.

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI:

04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

(Espreso/ MONO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.