BAKINA VAZDUŠASTA POGAČA OSVAJA SRCA SVIH DOMAĆICA: Idealna za NEDELJNI RUČAK, BEZ mnogo truda i MUKE (RECEPT)
Vazdušasta pogača, Foto: Baka

Preukusno

BAKINA VAZDUŠASTA POGAČA OSVAJA SRCA SVIH DOMAĆICA: Idealna za NEDELJNI RUČAK, BEZ mnogo truda i MUKE (RECEPT)

Najukusnija i najvazdušastija pogača koju možete spremiti

Objavljeno:

Najukusnije i najvazdušastije pogače su uvek pravile naše bake, i zbog toga će vas ovaj recept oduševiti. Toliko je mekana, vazdušasta, savršena a najbolje od svega nije komplikovana za pripremu.

Sav posao se obavlja vrlo kratko, pa ona stoji ili se peče, od vas mnogo truda ne zahteva.

Sastojci:

  • malo soli
  • 499 ml mleka
  • 1 puna kasika kisele pavlake
  • 2 kasike ulja 2 kasike ulja maslinovog za premazivanje /moze obicno/
  • seme suncokreta
  • 1 kg brasna
  • malo brasna za posipanje
  • 20 gr svezeg kvasac
  • 1 kasicica šećera
1 / 3 Foto: Baka

Priprema:

  1. Kvasac izmrviti u mlakom mleku i dodati secer. Nadosli kvasac sipati u vanglu, sipati ostatak mleka, ulje, pavlaku i brasno. Dodati so i zamesiti fino glatko testo Ostaviti da odmara oko 30 minuta.
  2. Testo podeliti na dva dela veci i manji
  3. Veci deo razvucemo u veci pravougaonik pa ga premazati uljem i uviti u rolat. Iseci na rolatice oko 2 cm sirine i redjati u podmazan pleh u krug okolo
  4. Razviti drugo testo takodje u pravougaonik pa donju polovinu iseci na trake. premazati uljem pa i njega uviti u rolat.
  5. Uviti ga u krug pa ga staviti u sredinu
  6. Pokriti pogacu da naraste pa je premazati sa zumancetom i posuti susamom.
  7. Peci na 180 stepeni C oko sat vremena.
  8. Pred kraj pokriti folijom. Pecenu pogacu pokriti.

Uzivajte!

Evo i videa sa detaljnom pripremom:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.