U STAROJ JUGI SU GA SVI STAVLJALI U TORTE, A DANAS GA PRESKAČU: Trik je u KORAMA, morate im uraditi OVO (RECEPT)
Kokos torta, Foto: Printscreen YouTube/Silvana's Kitchen

prva liga

U STAROJ JUGI SU GA SVI STAVLJALI U TORTE, A DANAS GA PRESKAČU: Trik je u KORAMA, morate im uraditi OVO (RECEPT)

Preukusna torta će ispuniti sva vaša čula, tajna je u glavnom sastojku i korama

Objavljeno:

Ništa bolje od ukusne torte od kokosa, dobro ohlađene u frižideru za poslednje otkucaje letnje kazaljke. Ovaj recept je malo zahtevniji, ali šta marite, subota je.

Prepustite se čarima Kokos torte. Jedan trik da vam kore budu dobre, jeste da se potpuno ohlade u kalupima i da ih ne dirate, tako nećete mučiti muku, bitno je samo biti strpljiv.

Rafaelo torta
foto: Printscreen/ Youtube/ Moja mala kuhinja

Sastojci (za tortu prečnika 20 cm):

  • 4 jaja
  • 240 ml kokosovog mleka
  • 250 g brašna
  • 1 kesica (10 g) praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 60 g kokosovog brašna
  • 170 g omekšalog putera
  • 200 g šećera
  • 1 kašičica arome vanile
  • 2 kašičice arome kokosa (po želji)
Kokos
foto: Profimedia

Krem:

  • 1 kašičica arome kokosa (po želji, ja nisam stavljala)
  • 500 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera
  • 250 g maskarponea
  • 60 g čvrstog dela kokosovog mleka odnosno kokosovog krema

I još:

  • 100 g kokosovog brašna za posipanje torte
  • 120 ml kokosovog mleka za prelivanje korica
Torta
foto: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja

Priprema:

  1. Uključite rernu da se greje na 180C. Obložite dno dva kalupa za tortu pokretnih ivica, papirom za pečenje.
  2. U velikoj posudi miksajte omekšali puter i šećer oko 2 minuta, da masa postane svetla i penasta. Dodajte arome, a zatim jedno po jedno jaje. Nakon svakog jajeta miksajte da se sjedini. Zatim dodajte kokosovo mleko i opet izmiksajte da se sjedini. Nema veze ako u ovoj fazi masa bude malo zrnasta od putera. Sve će se to ujednačiti kad dodate suve sastojke.
  3. Posebno, u drugoj posudi, odmerite suve sastojke: brašno, prašak za pecivo, so i kokosovo brašno. Izmešajte ih kašikom, pa ih dodajte masi sa jajima i puterom. Sve kratko izmiksajte da se sjedini.
  4. Podelite masu na jednake delove, u dva pripremljena pleha. Pecite u zagrejanoj rerni 25 do 30 minuta. Pečene korice izvadite iz rerne i ostavite da se skroz ohlade u kalupima. Kada se ohlade, izvadite ih iz kalupa i pažljivo presecite svaku na dva sloja reckavim nožem tako da dobijete ukupno 4 korice.
  5. Za krem, u dubljoj posudi odmerite maskarpone i kokos krem (odnosno čvrsti deo kokosovog mleka) (i aromu kokosa ako ju koristite) i miksajte da se sastojci povežu. U drugoj posudi miksajte slatku pavlaku sa šećerom da dobijete čvrst šlag (3 do 4 minuta, pazite da ne premiksate). Slatkoj pavlaci dodajte smesu sa maskarponeom, pa opet kratko miksajte da se sve ravnomerno sjedini.
  6. Za posipanje torte veoma pažljivo i kratko propecite kokosovo brašno, samo da zamiriše i dobije nežnu boju. Ovo radite stvarno obazrivo jer kokoso brzo može da pocrni.
  7. Stavite jednu koricu na tanjir, pa ju prelijte sa 2-3 kašike kokosovog mleka. Preko nje rasporedite četvrtinu krema. Zatim stavite drugu koricu, kokosovo mleko, pa krem. Nastavite tako dok ne složite sve četiri korice. Poslednju četvrtinu krema iskoristite da premažete tortu odozgo i sa strana. Gotovu tortu obilno pospite propečenim kokosovim brašnom.
  8. Služite dobro ohlađenu.

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:

01:13

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke

(Espreso/ Mimis kingdom)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.